Huid- en laserkliniek

Huid- en laserkliniek

Behandeling van uw huidaandoening

Heeft u last van uw huid? De Huid- en laserkliniek van Nij Smellinghe is gespecialiseerd in de behandeling van huidaandoeningen. Doel is om de aandoening op te heffen, te verminderen of te voorkomen. Dat doen we met diverse behandelingen.

Praktische informatie

 • Polikliniek

In de Huid- en laserkliniek werken huidtherapeuten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Om u de beste behandeling en optimale zorg te kunnen bieden, werken de huidtherapeuten nauw samen met de dermatologen van Nij Smellinghe en met andere (para)medische disciplines. Deze samenwerking zorgt ervoor dat u snel en goed behandeld wordt. De kliniek heeft korte wachttijden.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de polikliniek

Spreekuren

Dagelijks zijn er spreekuren van 8.00 tot 16.30 uur. Daarnaast houden we dagelijks een telefonisch spreekuur van 11.30 tot 12.00 uur op telefoonnummer 0512 588 457. Hier kunt u met specifieke vragen bij ons terecht. Naast de spreekuren tijdens kantooruren kunt u ook ’s avonds bij ons terecht op dinsdag- en donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur.

Voorbereiden op een bezoek

Het eerste consult en de vervolgbehandelingen vinden volgens afspraak plaats. Vanuit een zorgvuldige diagnose stellen we een behandeling voor. Over de uiteindelijke behandeling houden we zo veel mogelijk contact met uw huisarts of de specialist.

Meer informatie

Een huidtherapeut behandelt zieke en beschadigde huid. Soms kiezen we er voor om uw gezonde huid preventief te behandelen. Meestal wordt u door uw huisarts of de dermatoloog doorverwezen naar de Huid- en laserkliniek van Nij Smellinghe. Maar u kunt ook zelf contact opnemen voor een afspraak.

Onderzoeken

Tijdens de eerste afspraak heeft u een persoonlijk gesprek waarin u vertelt wat uw klachten en verwachtingen zijn. Samen met de gegevens van uw arts of specialist vormt uw verhaal de basis voor het onderzoek van de huidtherapeut. De huidtherapeut maakt in overleg met u een behandelplan. De resultaten van het onderzoek zijn daarbij richtinggevend. Soms is het ook nodig om uw verwijzende arts of specialist bij het onderzoek te betrekken.

Vergoedingen

Steeds meer zorgverzekeringen vergoeden behandelingen door de erkende huidtherapeuten van Nij Smellinghe. Deze behandelingen worden vaak (deels) vergoed door de meeste maatschappijen:

 • Acnetherapie
 • Camouflage
 • Manuele lymfdrainage
 • Elektrische epilatie
 • Lasertherapie


Vraag advies aan uw zorgverzekeraar
Huidtherapeutische behandelingen vallen tot nu toe onder de aanvullende verzekering. Hebt u een aanvullende verzekering op het gebied van huidtherapie, dan worden laserbehandelingen op medische indicatie of bijvoorbeeld in het gezicht (deels) vergoed.Indien u twijfelt over het wel of niet vergoeden van een bepaalde behandeling, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Omdat de huidtherapeutische verrichtingen meestal onder de aanvullende verzekering vallen, ontvangt uzelf een rekening die u bij uw zorgverzekeraar kunt declareren.

Prijslijst

 1. pdf Prijslijst Huid- en Laserkliniek 2020.pdf 575 kB Download

Voorzorgsmaatregelen en risico's

Voor de behandeling heeft u eerst een intakegesprek met één van onze medewerkers. Daar zullen de mogelijkheden en onmogelijkheden van de behandeling met u worden besproken. Bijzondere aandacht zal daarbij uitgaan naar eventuele factoren die het risico van uw behandeling zouden kunnen vergroten.

Voorzorgsmaatregelen

 • Vermijd iedere vorm van bruin worden gedurende minstens zes weken vóór en na de behandeling. Gebruik zonodig beschermende crèmes (minimaal factor 20) wanneer u buiten bent.
 • Vermijd epileren en harsen gedurende minimaal zes weken voor de behandeling.

Risico's
De Lightsheer diode laser, de Varilte diode lasers, de Mydon YAG laser en de Sinon Wavelight Q-switched Ruby laser zijn erg veilig en effectief. Onze deskundige staf is goed getraind in het veilig gebruik van deze lasers. Soms ontstaan milde bijwerkingen. Enige roodheid en zwelling kan voorkomen. Dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot enkele dagen. Dit is afhankelijk van het soort behandeling. Blaren en verbrandingen zijn zeldzaam maar kunnen voorkomen. Littekens zijn extreem zeldzaam.Er kan pigmentverandering in de behandelde huid optreden. Zowel donkere als lichte vlekken kunnen het gevolg zijn. Dit kan maanden duren en in uitzonderingsgevallen is dit blijvend. Dit komt zelden voor bij blanke mensen die niet gebruind zijn door de zon. Zongebruinde mensen kunnen daarom beter geen behandeling ondergaan.

Mijn acnebehandeling had grote invloed op het vergroten van mijn zelfvertrouwen

Veelgestelde vragen

 • Wilt u nog meer weten over uw bezoek, wat u meeneemt naar een afspraak of over uw opname?

  Klik dan hier.

 • Heeft u een algemene vraag over uw ziekenhuisbezoek?

  Voor algemene veelgestelde vragen over uw ziekenhuisbezoek klikt u hier.

Brochures

 1. pdf Acne Download
 2. pdf Bekkenfysiotherapie Download
 3. pdf Bewegen in het ziekenhuis Download
 4. pdf Bewegen op maat Download
 5. pdf CO2 laserbehandeling Download
 1. pdf Informatiefolder fysiotherapie Download
 2. pdf TENS Download
 3. pdf Voor en na behandelinstructies CO2 laser Download