Gipskamer

Op de polikliniek ‘gipskamer’ behandelen we patiënten die een afwijking, ziekte of letsel hebben aan botten, spieren, pezen, gewrichten, gewrichtsbanden en kapsels. Vaak krijgt u een gips, tape of een brace.

Praktische informatie

 • Polikliniek

De openingstijden van de Gipskamer zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 16.30 uur.
De gipskamer zit tussen de poliklinieken Chirurgie en Orthopedie. Volg route 28 (polikliniek Chirurgie) of route 11 (polikliniek Orthopedie).

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de Gipskamer

Een afspraak maken

Als patiënt komt u nooit rechtstreeks bij de gipskamer terecht. U wordt altijd doorgestuurd, bijvoorbeeld na een bezoek aan uw huisarts, de eerste hulp of een arts. Verwijzingen door een arts gebeuren vaak vanuit de specialismen:

Indien nodig wordt u op de gipskamer ook gezien door uw behandeld arts.

Voorbereiden op een bezoek

Als u op de gipskamer komt moet u altijd uw patiëntenpas meenemen. Komt u vanuit een ander ziekenhuis, neem dan ook de verwijspapieren en de CD met röntgenfoto’s mee. Heeft u klachten over het gips? Dan raden wij u aan zo vroeg mogelijk te bellen zodat u dezelfde ochtend nog langs kunt komen.

Binnen een half uur stond ik weer buiten met veel minder pijn.

Veelgestelde vragen

 • Mag mijn gips nat worden?

  Dat hangt af van het soort gips en het gebruikte polstermateriaal. Het gips wat u krijgt op de Spoedeisende Hulp mag nooit nat worden. Sommige gipsen die u krijgt op de gipskamer mogen wel nat worden, maar neem even contact op met de gipskamer als u het niet zeker weet: 0512 588 208

 • Moet mijn arm in een mitella?

  Dat hangt af van de instructies van de arts en/of de verpleegkundige. Over het algemeen mag u de arm vaker uit de mitella doen zodra de pijn en zwelling afneemt. Neem bij twijfel altijd contact op met de gipskamer: 0512 588 208.

 • Mijn vingers of tenen zijn erg dik. Klopt dit wel?

  Het klopt dat na een breuk uw tenen of vingers gaan zwellen. In dat geval kunt u uw lichaamsdeel hoger houden in een ‘sling’ of een mitella. U kunt uw lichaamsdeel ook op een kussen leggen. Blijf uw vingers en tenen wel bewegen. Zolang er geen tintelingen of slapend gevoel is in de vingers of tenen en de pijn niet toeneemt, hoeft u zich geen zorgen te maken.
  Neem bij twijfel altijd contact op met de gipskamer: 0512 588 208.

 • Wilt u nog meer weten over uw bezoek, wat u meeneemt naar een afspraak of over uw opname?

  Klik dan hier.

 • Heeft u een algemene vraag over uw ziekenhuisbezoek?

  Voor algemene veelgestelde vragen over uw ziekenhuisbezoek klikt u hier.

Brochures

 1. pdf Achillespeesruptuur Download
 2. pdf Behandeling met gips na een gebroken pols Download
 3. pdf Enkelbandletsel Download
 4. pdf Fractuur preventie en osteoporose screening na een botbreuk Download