Plastische chirurgie

Plastische chirurgie

Herstel van vorm en functie

Plastische chirurgie houdt zich bezig met het herstel van vorm en functie van verschillende delen van het lichaam. U kunt voor diagnostiek, begeleiding en behandeling terecht bij het specialisme Plastische chirurgie.

Praktische informatie

 • Polikliniek

De plastisch chirurg speelt een grote rol in het verwijderen van huidkanker en het herstellen van de huid na de behandeling. Met name in het gezicht komen ingrepen door de plastisch chirurg het beste tot zijn recht. Ook houdt de plastisch chirurg zich bezig met handchirurgische ingrepen: breuken, polsaandoeningen en aandoeningen zoals triggerfingers, dupuytren en zenuwaandoeningen. Chirurgische ingrepen bij kinderen zoals afstaande oren en moedervlekken horen ook bij ons werkgebied.

Telefonisch bereikbaar op dinsdag, woensdag, donderdag- en vrijdag van 08.30 - 16.30 uur.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de polikliniek

Voorbereiden op een bezoek

De polikliniek werkt op afspraak. Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Een spoedafspraak moet altijd door de verwijzer gemaakt worden in overleg met de plastisch chirurg.

Meer informatie

Op de afdeling Plastische chirurgie zijn wij gespecialiseerd in het herstellen en verbeteren van de functie en vorm van uw lichaam. De plastisch chirurg speelt een grote rol in het verwijderen van huidkanker en het herstellen van de huid na de behandeling.

Superspecialisatie

In een klein of middelgroot ziekenhuis zoals Nij Smellinghe zijn vaak niet alle aandachtsgebieden van de Plastische chirurgie voldoende vertegenwoordigd. Superspecialisatie wordt pas echt mogelijk in grotere samenwerkingsverbanden.Onder superspecialisatie vallen bijvoorbeeld: hazenlip (schisis chirurgie), aangeboren afwijkingen aan de plasbuis (hypospadie), defecten aan de stuitregio die door doorliggen zijn ontstaan (decubitus chirurgie), operaties aan klapvoet en esthetische chirurgie. Voor deze ingrepen verwijzen wij u door naar de gespecialiseerde teams in het Medisch Centrum Leeuwarden.

Vergoedingen

In ziekenhuis Nij Smellinghe kunt u alleen terecht voor plastisch chirurgische ingrepen, reconstructieve chirurgie en handchirurgie die medisch noodzakelijk zijn. Deze ingrepen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor cosmetisch chirurgische ingrepen kunt u contact opnemen met het Medisch Centrum Leeuwarden via het Centrum voor Esthetische Chirurgie Friesland, www.cecf.nl.

Veelgestelde vragen

 • Hoe maak ik een afspraak bij de polikliniek Plastische chirurgie?

  Uw huisarts verwijst u door naar onze polikliniek. U kunt telefonisch contact opnemen via 0512 588 390 om een afspraak in te plannen. Via de mail krijgt u een bevestiging van uw afspraak en sturen we u alvast handige informatie over wat u mee moet nemen.

 • Wilt u nog meer weten over uw bezoek, wat u meeneemt naar een afspraak of over uw opname?

  Klik dan hier.

 • Heeft u een algemene vraag over uw ziekenhuisbezoek?

  Voor algemene veelgestelde vragen over uw ziekenhuisbezoek klikt u hier.

Brochures

 1. pdf Borstlift Download
 2. pdf Borstvergroting Download
 3. pdf Borstverkleining Download
 4. pdf Buikwandcorrectie Download
 5. pdf Haperende vinger – trigger finger Download
 1. pdf Het Carpale tunnelsyndroom Download
 2. pdf Huidkanker - Chirurgische behandeling van huidkanker in het gezicht Download
 3. pdf Leefregels na een borstoperatie door een plastisch chirurg Download
 4. pdf Liposuctie/liposculptuur Download
 5. pdf Littekencorrectie Download
 6. pdf Ooglidcorrectie Download
 7. pdf Syndactylie Download
 8. pdf Voorhoofdslift Download
 9. pdf Wenkbrauwlift Download
 10. pdf Ziekte van dupuytren Download