Diëtetiek

Advies over voeding en diëten

Moet uw voeding vanwege medische redenen aan speciale eisen voldoen? Dan bezoekt u het spreekuur van onze polikliniek Diëtetiek. Onze diëtisten adviseren u over de samenstelling van uw dieet. Zij geven u een advies dat aansluit bij de behandeling van uw klachten en uw eigen situatie.

Praktische informatie

 • Polikliniek

Bent u in behandeling in Nij Smellinghe en is het nodig om uw voedingspatroon of dieet aan te passen in verband met uw klachten? Dan wordt u doorverwezen naar onze polikliniek Diëtetiek. Ook kunt u zelf aan uw specialist vragen of u een diëtist kunt bezoeken.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de polikliniek

Spreekuren

Om het spreekuur van de polikliniek Diëtetiek te bezoeken maakt u een afspraak. Onze diëtisten geven u advies over voeding bij gezondheid en ziekte. Ook behandelen we mensen die tijdens hun opname in Nij Smellinghe een voedingsadvies nodig hebben. Daarnaast geven we poliklinische dieetbegeleiding.

Telefonisch spreekuur
U kunt om verschillende redenen bellen voor een telefonisch spreekuur. Bijvoorbeeld voor het stellen van vragen, het doorgeven van bijzonderheden ten aanzien van uw drinkvoeding of sondevoeding of het verzetten van uw afspraak. U kunt ons op werkdagen bellen tussen 9.00 en 9.45 uur en tussen 13.30 en 14.00 uur op telefoonnummer 0512 588 642.

Voorbereiden op een bezoek

Voor een eerste afspraak bij de polikliniek Diëtetiek heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Heeft u een verwijzing? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Veelgestelde vragen

 • Hoe maak ik een afspraak bij de polikliniek Diëtetiek?

  Uw huisarts verwijst u door naar onze polikliniek. U kunt telefonisch contact opnemen via 0512 588 642 om een afspraak in te plannen. Via de mail krijgt u een bevestiging van uw afspraak en sturen we u alvast handige informatie over wat u mee moet nemen.

 • Wilt u nog meer weten over uw bezoek, wat u meeneemt naar een afspraak of over uw opname?

  Klik dan hier.

 • Heeft u een algemene vraag over uw ziekenhuisbezoek?

  Voor algemene veelgestelde vragen over uw ziekenhuisbezoek klikt u hier.

Brochures

 1. pdf Aanpakken van (risico op) ondervoeding Download
 2. pdf Adviezen om ondervoeding tijdens ziekte te voorkomen, informatie voor ouders Download
 3. pdf Eiwitrijke voedingsadviezen Download
 4. pdf Energieverrijkte voedingsadviezen Download
 5. pdf Gebruik drinkvoeding Download
 1. pdf Goede voeding voor de operatie Download
 2. pdf Vochtbeperking Download
 3. pdf Voeding bij COPD Download
 4. pdf Voedingsvezelverrijkt dieet Download