Afnamelaboratorium

Afnamelaboratorium

Onderzoek van bloed, urine en andere lichaamsmaterialen

Het Afnamelaboratorium bevindt zich in de polikliniek van Nij Smellinghe en is op werkdagen van 07.00 - 17.00 uur geopend. U komt hier om bloed te laten prikken of andere lichaamsmaterialen (zoals urine) af te geven voor onderzoek. Op vrijdag is er geen bloedafname mogelijk ten behoeve van de NIPT-test. Het is niet altijd nodig om voor bloedafname naar ons ziekenhuis te komen. Van maandag tot en met vrijdag zijn onze medewerkers op diverse priklocaties bij u in de buurt aanwezig. Kinderen jonger dan 8 jaar laten we bij voorkeur niet op de priklocaties komen. Als u fysiek niet in staat bent naar een priklocatie te komen, kan uw huisarts een huisbezoek aanvragen.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar het afnamelaboratorium

Bloedafname

Het afnemen van bloed moet op een veilige en juiste wijze worden gedaan. Wij gebruiken telkens nieuwe naalden en buizen. Het bloed vangen we voor elk onderzoek op in de juiste buis, te herkennen aan de kleur van de dop. Het is natuurlijk erg belangrijk dat we deze buizen van de juiste persoonsgegevens voorzien. Het Afnamelaboratorium controleert, volgens strikte regels, uw persoonsgegevens.

Voorbereiden op een bezoek

Voor een bezoek aan het Afnamelaboratorium heeft u een verwijzing van uw huisarts of behandelend specialist nodig. Heeft u een verwijzing? Dan bent u van harte welkom.

Wilt u meer informatie over uw bezoek aan Nij Smellinghe?

Veelgestelde vragen

 • Hoe maak ik een afspraak bij het Afnamelaboratorium?

  U heeft geen afspraak nodig om langs te komen bij het Afnamelaboratorium. Dat geldt echter niet wanneer u langskomt voor een:

  • Spermaonderzoek/semenanalyse
  • C14 ureum-ademtest voor volwassenen
  • Orale Glucose Tolerantie Test (OGTT)

  In deze gevallen kunt u bellen met 0512 588 821 om een afspraak te maken.

 • Wie neemt mijn bloed af?

  Op het Afnamelaboratorium werkt een team van ervaren bloedafname-medewerkers, laboranten en analisten.

 • Wat doen jullie met mijn lichaamsmaterialen?

  We gebruiken uw lichaamsmaterialen voor diverse onderzoeken waar uw huisarts of behandelend specialist een aanvraag voor heeft ingediend. Daarnaast kunnen we het materiaal ook anoniem gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. U kunt aangeven wanneer u dit liever niet wilt.

  Lees hier meer over het gebruik van lichaamsmaterialen.

 • Wilt u nog meer weten over uw bezoek, wat u meeneemt naar een afspraak of over uw opname?

  Klik dan hier.

 • Heeft u een algemene vraag over uw ziekenhuisbezoek?

  Voor algemene veelgestelde vragen over uw ziekenhuisbezoek klikt u hier.