Hoe bereid ik me voor op mijn afspraak?

Hoe bereid ik me voor op mijn afspraak?

Wanneer uw huisarts u doorverwijst naar een specialist van Nij Smellinghe, kunt u zich alvast voorbereiden op dit eerste bezoek. Hierbij geven we u handige tips.

Wees open en eerlijk
Tijdens uw eerste afspraak wil de specialist zo duidelijk mogelijk uw klachten of probleem in beeld brengen om een goede diagnose te kunnen stellen. De specialist of verpleegkundige stelt u vragen over uw klachten. Wees zo open en eerlijk mogelijk in uw antwoorden.

Bereid u voor op het onderzoek
Soms kan het zijn dat er een lichamelijk onderzoek nodig is tijdens de eerste afspraak. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij de keuze voor bijvoorbeeld uw kleding of ondergoed.

Breng uw klachten in kaart
Soms kan het verstandig zijn om zelf voorafgaand aan het eerste bezoek een logboek bij te houden van uw klachten. Wanneer heeft u last en hoe lang duren de klachten? Ook vragen we u om een overzicht van uw medicijnen mee te nemen.

Zet uw vragen op papier
We raden u aan om alle vragen die u wilt stellen aan de arts thuis alvast op papier te zetten. Zo vergeet u niets tijdens het gesprek.

Neem iemand mee
Tijdens het eerste bezoek kunt u best zenuwachtig zijn. Het helpt wellicht wanneer u iemand meeneemt die u vertrouwt. Bovendien horen twee meer dan één. Het is fijn om na afloop van het gesprek met iemand te herhalen wat er allemaal is gezegd.

Een co-assistent op bezoek
In Nij Smellinghe leiden we co-assistenten op. Deze artsen in opleiding komen af en toe meekijken tijdens een gesprek of onderzoek. Wilt u dit liever niet? Geen probleem. Geeft u dit dan aan bij de verpleegkundige of de arts.

Kies een specialist die bij u past
Het is belangrijk dat u geholpen wordt door een specialist die bij u past. Tijdens de eerste afspraak met uw behandelend specialist kunt u zelf aangeven wat u belangrijk vindt. Verloopt dit gesprek niet prettig, dan kunt u om een andere dokter vragen.

Benieuwd wat anderen van onze artsen vinden? Op ZorgkaartNederland kunt u ervaringen lezen van andere patiënten. Dat helpt u wellicht bij uw keuze.

Heeft u nog vragen?
Heeft u nog een andere vraag die u vooraf aan het bezoek graag wilt stellen? U kunt altijd contact opnemen met de polikliniek. U vindt de contactgegevens op de afdelingspagina op deze website. Ook staat het nummer op uw doorverwijsbrief.

3 goede vragen