Ziekenhuis Nij Smellinghe beperkt open in het weekend van 29 maart

Geplaatst op 14 mrt 2019

Op vrijdagochtend 29 (vanaf 12.00 uur), zaterdag 30 en zondag 31 maart (tot en met 23.59 uur) zijn de spoedeisende hulp, operatiekamers en verloskunde van het ziekenhuis Nij Smellinghe gesloten. Wij draaien dit weekend op noodstroom, vanwege uitbreiding en modernisering van onze centrale stroomvoorziening.

Veiligheid voor alles
Om de uitbreiding en modernisering van onze centrale stroomvoorziening uit te voeren draait het ziekenhuis in het weekend van vrijdagochtend 29 vanaf 12.00 uur, zaterdag 30, zondag 31 maart en zondag 28 april op noodstroom. Om de veiligheid van onze patiënten te blijven garanderen worden er een aantal kritische zorgprocessen tijdelijk gesloten. Daarom zijn de spoedeisende hulp (SEH), operatiekamers en verloskunde gesloten.

De basisstroomvoorzieningen blijven in stand. Wij verwachten dat mensen die in Nij Smellinghe verblijven of bezoeken geen overlast zullen ervaren. De poli’s  zijn op vrijdagmiddag  geopend, alleen is het niet mogelijk om diagnostiek aan te vragen zoals radiologie en functieafdelingen. De dokterswacht zal in het weekend open zijn.

Gesloten op vrijdag 29 vanaf 12.00 uur en zaterdag 30 en zondag 31 maart tot en met 23.59 uur

  • Operatiekamers
  • Spoedeisende hulp (SEH)
  • Verloskunde (vanaf vrijdagochtend 8.00 uur)
  • Behandelhuis
  • Radiologie
  • Alle diagnostiek afdelingen m.u.v. het laboratorium

Spoedzorg naar omliggende ziekenhuizen
Omliggende ziekenhuizen, Meldkamer Ambulancezorg Noord-Nederland en de ambulancediensten zijn geïnformeerd. Mocht een patiënt spoedeisende zorg nodig hebben, zal hij worden verwezen of gebracht naar een van de omliggende ziekenhuizen.

Bouwen aan een duurzame toekomst
Ziekenhuis Nij Smellinghe bouwt aan een duurzame toekomst. In 2030 zijn wij energiepositief. De eerste stappen maken wij op dit moment door het plaatsen van 9.000 zonnepanelen op onze parkeerplaats en op de daken. Deze zonnepanelen leveren straks 30% van ons energieverbruik. Om de zonnepanelen straks energie te laten leveren, is het noodzakelijk dat onze centrale stroomvoorziening wordt uitgebreid en gemoderniseerd. Hierdoor zijn er in de toekomst minder aanpassingen nodig en is er minder overlast tijdens onderhoud. Om deze werkzaamheden uit te voeren, draait het ziekenhuis een weekend en zondag 28 april op noodstroom.