Verloskundig Echocentrum Drachten

Verloskundig Echocentrum Drachten

Uitvoeren van echoscopisch onderzoek

Bij het Verloskundig Echocentrum Drachten zijn we gespecialiseerd in alle medische echo’s en structureel echoscopisch onderzoek. Als u zwanger bent, kunt u bij ons een afspraak maken.

Praktische informatie

Verloskundig Echocentrum Drachten is een samenwerkingsverband tussen ziekenhuis Nij Smellinghe en verschillende verloskundigenpraktijken en huisartsen in de omgeving. Ons echocentrum is te vinden op de polikliniek Gynaecologie in Nij Smellinghe.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar Verloskundig Echocentrum Drachten

Kinderen in de echokamer

Hoewel kinderen altijd welkom zijn bij het Verloskundig Echocentrum willen we u er wel attent opmaken dat kleine kinderen een echo spannend kunnen vinden. Tijdens het onderzoek is de ruimte donker en de onderzoeken kunnen lang duren. Veel kinderen vinden dit eng of gaan zich vervelen. Dit beïnvloedt de kwaliteit van het onderzoek.

Daarnaast bestaat er altijd een kans dat we een afwijkend beeld bij u vinden. U krijgt dit dan tijdens het echo-onderzoek te horen. Dit roept vaak veel vragen, maar ook emoties op. Vandaar dat u bij screeningsecho’s (SEO of combinatietest) géén kinderen mee kunt nemen in de echokamer. Wij hebben geen mogelijkheden om tijdens het onderzoek op uw kinderen te passen.

Kwaliteit van de beelden

De kwaliteit van de beelden kan worden beïnvloed door onder andere de ligging van het kindje in uw buik, de positie van de moederkoek (placenta) en de hoeveelheid vruchtwater om het kindje heen. Een andere factor is de dikte van uw buikwand. Bij vrouwen met een hogere BMI (Body Mass Index) zijn de beelden vaak mooier en beter te beoordelen wanneer we ze later in de zwangerschap maken.

Onze zoon en ons tweede kindje kunnen zo hun eigen echo terugkijken

Jannie Elzinga Jannie Elzinga kwam voor een echo naar Nij Smellinghe.
Lees het hele verhaal

Meer informatie

Tijdens de 20-wekenecho kunnen wij opnames voor u maken met MyVue. Tijdens de 20-wekenecho kunnen we u het geslacht van uw kindje vertellen. Het kan echter soms lastig zijn het geslacht te bepalen door de ligging van de baby. Vooralsnog maken we geen pretecho's in het Verloskundig Echocentrum Drachten.

Veegestelde vragen

  • Wat moet ik meenemen naar een echo-afspraak?

    We vragen u om een identiteitskaart mee te nemen. Deze is nodig voor het maken van een account, zodat u later via MyVue de echobeelden terug kunt zien.

  • Wilt u nog meer weten over uw bezoek, wat u meeneemt naar een afspraak of over uw opname?

    Klik dan hier.

  • Heeft u een algemene vraag over uw ziekenhuisbezoek?

    Voor algemene veelgestelde vragen over uw ziekenhuisbezoek klikt u hier.