Reumatologie

Het specialisme Reumatologie richt zich op diagnose en behandeling van aandoeningen en ziekten van het houdings- en bewegingsapparaat. De reumatoloog is opgeleid in de interne geneeskunde en behandelt ziekten waarbij inwendige organen en het bewegingsapparaat zijn aangedaan.

Praktische informatie

  • Polikliniek

Op de polikliniek Reumatologie wordt spreekuur gehouden voor patiënten met aandoeningen aan het bewegingsapparaat. De reumatoloog is opgeleid in de interne geneeskunde en behandelt ziekten waarbij inwendige organen en het bewegingsapparaat zijn aangedaan.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de polikliniek

Spreekuren

De verpleegkundig specialist /verpleegkundig reumaconsulent heeft telefonisch spreekuur op maandag en vrijdag van 11.30 tot 12.00 uur.Heeft u tijdens de dagen dat er in Drachten niemand aanwezig is vragen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Reumatologie van het Medisch Centrum Leeuwarden op telefoonnummer 058 286 61 00 van 08.30 tot 16.30 uur.

Voorbereiden op een bezoek

Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Wanneer u verwezen wordt naar een reumatoloog hoeft u niet te bellen naar de polikliniek. Zodra wij de verwijsbrief hebben ontvangen, ontvangt u van ons schriftelijk bericht. Een spoedafspraak moet altijd door de verwijzer gemaakt worden in overleg met de reumatoloog. Wilt u een bestaande afspraak wijzigen of annuleren bij de reumatoloog, verpleegkundig specialist of reumaconsult dan kunt op contact opnemen met de polikliniek op maandag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur.

Verpleegkundig specialiste/verpleegkundig reumaconsulente

Naast de reumatologen is Marianne Horbeek werkzaam als zowel verpleegkundig specialist als verpleegkundig reumaconsulent op de polikliniek Reumatologie. Zij werkt twee dagen als verpleegkundig specialist en één dag als verpleegkundig reumaconsulent. De verpleegkundig specialist neemt omschreven taken van artsen over in de begeleiding van patiënten met Reumatoïde Artritis (RA) en Artritis Psoriatica ( PsA). Zij draait zelfstandig spreekuur met gestandaardiseerde zorg voor patiënten met RA en PsA. Naast verpleegkundig specialist is zij ook als verpleegkundig reumaconsulente werkzaam.

Je kunt terecht bij de verpleegkundig reumaconsulent voor allerlei vragen die te maken hebben met een reumatologische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld vragen over de aandoening zelf, de behandeling van reuma, hoe om te gaan met reuma, eventueel te gebruiken hulpmiddelen, vragen over reuma en arbeid enzovoort. Zij voert gesprekken met patiënten en helpt mee met het zoeken naar oplossingen. Marianne Horbeek heeft telefonisch spreekuur op maandag en vrijdag van 11.30 tot 12.00 uur. Zij is te bereiken op telefoonnummer 0512 588 359.

Veelgestelde vragen

  • Wilt u nog meer weten over uw bezoek, wat u meeneemt naar een afspraak of over uw opname?

    Klik dan hier.

  • Heeft u een algemene vraag over uw ziekenhuisbezoek?

    Voor algemene veelgestelde vragen over uw ziekenhuisbezoek klikt u hier.

Brochures

  1. pdf Aclasta-infuus Download
  2. pdf Aclasta-infuus Download