Patiëntveiligheid

Patiëntveiligheid

Uw veiligheid, onze zorg!

Patiëntveiligheid staat binnen Nij Smellinghe voorop. Patiëntveiligheid wil bijvoorbeeld zeggen dat u de juiste medicijnen krijgt. Of dat wij de juiste behandeling geven die past bij uw situatie. De zorgverleners van Nij Smellinghe zijn verantwoordelijk voor veilige zorg tijdens uw behandeling en verblijf in ons ziekenhuis.

Wat is patiëntveiligheid?
Patiëntveiligheid betekent dat we ons uiterste best doen om de risico's voor u als patiënt tot een minimum te beperken. Om dit te waarborgen maken we gebruik van een VeiligheidsManagementSysteem. Ook neemt Nij Smellinghe deel aan het landelijke veiligheidsprogramma VMS.

Ongewenste situaties voorkomen
Uw veiligheid is van groot belang. We stimuleren onze medewerkers en medisch specialisten om verbetersuggesties en actiepunten te melden. Wij willen dat we daar in alle openheid over kunnen spreken. Zo kunnen we er alles aan doen om herhaling te voorkomen.

Help ook mee!
U kunt ook zelf meehelpen aan veiligheid in de zorg. De patiëntveiligheidskaart biedt nuttige informatie en bruikbare tips voor patiënten. U kunt hierop lezen hoe u mee kunt werken aan het verhogen van uw eigen veiligheid in het ziekenhuis.