Zevenhuister Schildergroep exposeert werk in ziekenhuis Nij Smellinghe

Zevenhuister Schildergroep exposeert werk in ziekenhuis Nij Smellinghe

Geplaatst op 19 sep 2019

In ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is vanaf dinsdag 24 september het werk te zien van de Zevenhuister Schildergroep. De Zevenhuister Schildergroep bestaat uit André Bakker, Marlies van Apeldoorn, Maarten Volbeda en Harmen van Kamp. Laatstgenoemde werkt als internist-oncoloog en medisch manager in ziekenhuis Nij Smellinghe. De expositie duurt tot donderdag 12 december 2019 en is dagelijks te bezoeken. (in de gang op route 132).

Zevenhuister

Gezamenlijke schilderijen
De Zevenhuister schildergroep bestaat sinds 2006. Elke woensdagavond van september tot en met april komen zij samen om te schilderen in het atelier van Harmen van Kamp in Zevenhuizen. Ieder heeft zo z’n eigen stijl. Sinds 2 jaar maakt de Zevenhuister schildergroep gezamenlijke schilderijen. Het zijn schilderijen op een doek van groot formaat. Er wordt gewerkt met acryl. Om beurten wordt zonder een voorop gesteld plan aan het doek gewerkt. Geleidelijk aan ontstaat een
fantasierijk beeld.

Ieder z’n eigen stijl
Binnen de Zevenhuister Schildergroep hanteert ieder z’n eigen stijl.

Andre Bakker schildert met acryl. Zijn werk begint meestal figuratief. Het uitgangspunt is vaak een zelfgemaakte foto. Gaandeweg het schilderen raakt het plaatje op de achtergrond. De vormen en kleuren spreken geleidelijk aan een eigen taal. Het beeld blijft figuratief, maar met een eigen sfeer.

Marlies van Apeldoorn werkt met acryl op doek of paneel. Haar werk is meestal figuratief. Ze maakt portretten, schildert mensen en landschappen. Haar werk getuigt enerzijds van een grote trefzekerheid, maar dikwijls wordt laag over laag gezocht naar de juiste vormen en verhoudingen.

Maarten Volbeda schildert eveneens met acryl. Zijn werk laat meestal een abstractie van de werkelijkheid zien. Als architect en bouwkundige is en was hij gewend om met rechte lijnen te tekenen. Een schilderij begint meestal met een waarneming naar werkelijkheid, waarna de afbeelding steeds verder terug gebracht wordt naar lijnen en vlakken in verschillende tonen en kleuren. De werkelijkheid wordt daardoor nog wel herkenbaar, maar gestileerd weergegeven.

Harmen van Kamp schildert met olieverf op doek. Het werk is figuratief. Hij schildert landschappen, dikwijls met mensen daarin, en daarnaast portretten. Harmen is als internist-oncoloog en medisch manager werkzaam in Nij Smellinghe.