Wethouder Roel Haverkort opent nieuwe shuttledienst in Nij Smellinghe

Wethouder Roel Haverkort opent nieuwe shuttledienst in Nij Smellinghe

Geplaatst op 14 mrt 2018

Extra service van Nij Smellinghe! Patiënten en bezoekers kunnen zich vanaf maandag 19 maart in een elektrisch shuttlebusje van de parkeerplaats naar één van de ingangen van ons ziekenhuis laten vervoeren. Wethouder Roel Haverkort verzorgde vandaag de officiële opening van deze shuttledienst.

Wethouder

Op het ziekenhuisterrein zijn al parkeerplekken dichtbij de ingangen aanwezig voor patiënten en bezoekers die bijvoorbeeld slecht ter been zijn. De shuttleservice is een aanvulling hierop. Iedereen kan zich met het shuttlebusje laten vervoeren, maar de dienst is vooral bedoeld voor patiënten en bezoekers die zelf moeilijk van de parkeerplaats naar de ingang kunnen komen.

Voor het besturen van het shuttlebusje zijn vier chauffeurs aangesteld via de gemeente Smallingerland, vanuit de Participatiewet. De chauffeurs volgen een re-integratietraject en krijgen met deze baan nieuwe werkervaring. Dit geeft ze de kans om weer actief te zijn op de arbeidsmarkt. Een mooie samenwerking!

De chauffeurs rijden het shuttlebusje rond over de parkeerplaats. Patiënten en bezoekers kunnen instappen als de shuttlebus langsrijdt of bellen met het telefoonnummer (0512) 588 101. om de chauffeur om vervoer te vragen.

In eerste instantie is de shuttledienst een proef van zes maanden. Bij succes en positieve reacties, gaat Nij Smellinghe deze service blijvend aanbieden!