Wederom knuffelpoli in Nij Smellinghe

Wederom knuffelpoli in Nij Smellinghe

Geplaatst op 17 apr 2018

Dinsdag 17 april liep ons ziekenhuis wederom vol met 177 enthousiaste leerlingen die met hun knuffel ons ziekenhuis bezochten. Het was de 2e knuffelpoli dit jaar, die wederom georganiseerd werd door ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Leerlingen uit groep drie van zes basisscholen uit Drachten bezochten het ziekenhuis met een knuffel.

Wederom

De knuffelpoli is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met Nij Smellinghe en om te zorgen dat ze zich in het ziekenhuis op hun gemak voelen. Ook voor de stagiairs en coassistenten is de knuffelpoli een leerzame ervaring. Zij leren om te gaan met jonge kinderen die soms angstig zijn voor het ziekenhuis.

Medewerkers, coassistenten en stagiairs onderzochten en behandelden de knuffels samen met de kinderen, alsof het echte patiënten waren. Afhankelijk van de diagnose werd veelal met replica’s van echte apparaten een hersenonderzoek uitgevoerd, een röntgenfoto gemaakt, bloed geprikt, een EEG gemaakt of een verbandje gelegd.

Als laatste onderdeel mochten de kinderen een kijkje nemen in een ambulance die speciaal voor de ‘knuffelpoli’ hier naartoe was gekomen.

Een mondkapje, handschoenen en een operatiemuts zorgden ervoor dat de kinderen zich een echte dokter voelden. Daarna konden de kinderen bij de ‘apotheek’ een recept ophalen om hun knuffel thuis verder te verzorgen. Ook kregen ze nog een kleurboekje, kleurpotloodjes, pakje pleisters en een stoere pen mee naar huis. Uiteindelijk verliet de groep het ziekenhuis in dokterstenue met knuffels, gewikkeld in verband en beplakt met pleisters.

Het was opnieuw een zeer geslaagde knuffelpoli met dank aan alle medewerkers die deze ochtend mede mogelijk hebben gemaakt.