Verrassende en originele ideeën van Technasium leerlingen

Verrassende en originele ideeën van Technasium leerlingen

Geplaatst op 13 apr 2018

Verrassende, originele en out-of-the box ideeën. Dat is het resultaat van een opdracht van de polikliniek Vaatchirurgie van Nij Smellinghe aan tweedejaars HAVO- en VWO-leerlingen van het Technasium van het Linde College in Wolvega.

Verrassende

Nij Smellinghe vindt het belangrijk om jongeren al vroeg kennis te laten maken met werken in het ziekenhuis. Dit jaar schreef de poli voor de zevende maal een opdracht uit. Deze keer: Stilstaan bij etalagebenen. Hoe kun je patiënten motiveren en enthousiast houden voor de behandeling (therapietrouw)? Bij etalagebenen is sprake van een vernauwing van de slagaders in de benen. Dit zorgt voor stekende pijn tijdens het lopen.

De leerlingen kregen acht weken de tijd om in groepjes de opdracht uit te voeren: theoretisch onderzoek naar de aandoening, interviewen doelgroep, opstellen programma van eisen, oplossing bedenken en maken en instructiefilmpje maken.

Op 11 april zijn de plannen gepresenteerd aan drie docenten, vaatchirurg Marald Wikkeling en verpleegkundig specialist Swopkje de Jong. Van apps, tot een loopband met VR-bril en een activiteitenmeter met extra mogelijkheden. De ‘jury’ was zeer onder de indruk! De beste drie ideeën zijn zelfs beloond met een beker.