Samen werken aan waardegedreven zorg

Geplaatst op 18 dec 2019

Waardegedreven zorg is iets waar het Friese ziekenhuis Nij Smellinghe samen met zestien andere ziekenhuizen naar streeft. Het is een gezamenlijk speerpunt waar zij aan werken in een programma van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ). Niet gek misschien, als de bestuursvoorzitter van het regioziekenhuis, Bert Kleinlugtenbeld, ook de voorzitter is van de SAZ. Kleinlugtenbeld: “We proberen samen te zorgen voor nog betere kwaliteit van zorg en doelmatigere zorgverlening.”

Nij Smellinghe werkt samen met andere regionale ziekenhuizen aan waardegedreven zorg. Dit doen ze door data te benchmarken en deze in spiegelbijeenkomsten met andere ziekenhuizen te bespreken. Kleinlugtenbeld: “Zo kijken we bij elkaar in de keuken en leren we van elkaar, bijvoorbeeld voor darmkanker, galblaas en liesbreuk. Maandelijks krijgen de deelnemers ook een rapportage met opvallende prestaties van hun eigen ziekenhuis. Heel leerzaam voor elk ziekenhuis dat meedoet.”

Lees meer over waardegedreven zorg en het doorvertalen van afspraken met de zorgverzekeraar naar de msb’s (medisch specialistisch bedrijf) in het NZa magazine via deze link.