Pluk de dag Friesland: inspiratiedag borstkankerpatiënten

Geplaatst op 26 okt 2018

Bij patiënten die worden getroffen door borstkanker staat het leven vanaf dat moment geheel in teken van deze ziekte. Dat is ingrijpend. Zowel voor de patiënt als voor de naasten. Daarom organiseren de vier Friese ziekenhuizen, Stichting Pluk de Dag, Borstkanker Vereniging Nederland en Inloophuis de Skulp op 3 november 2018 een inspiratiedag.

Ontmoet, ontdek en ervaar
Deze bijzondere dag is bedoeld voor (ex-)borstkankerpatiënten en hun naasten om informatie op te halen, lotgenoten te ontmoeten en ervaringen/inspiratie op te doen. We staan stil bij de late gevolgen van borstkanker, gezonde leefstijl, voeding en bewegen. Daarnaast is er muziek, ontspanning met massage, ruimte voor creativiteit of gewoon even een rustmoment in het Skulpcafé. Niets hoeft, veel kan! Het programma bestaat uit activiteiten waarin zowel lichaam als geest centraal staan. Zo zijn er zijn lezingen door zorgverleners maar ook workshops over ondersteunende zorg.
 
Inschrijven
De inspiratiedag vindt plaats op 3 november van 10.00 tot 16.00 uur in het karakteristieke hotel de Oorsprong te Sint Nicolaasga. Deelname is gratis en het is ook mogelijk om kosteloos een introducé mee te nemen. Belangstellenden kunnen zich inschrijven en opgeven voor workshops via  http://www.pluk-de-dag.org/friesland3november2018 .