Nij Smellinghe ontvangt opnieuw roze lintje voor goede borstkankerzorg

Nij Smellinghe ontvangt opnieuw roze lintje voor goede borstkankerzorg

Geplaatst op 05 jul 2018

Als erkenning voor goede, patiëntgerichte borstkankerzorg is vandaag aan Nij Smellinghe wederom het roze lintje toegekend door Borstkankervereniging Nederland (BVN).

Nij

“We zijn er trots op dat we patiënten goede en patiëntgerichte borstkankerzorg kunnen bieden. Het is een compliment dat onze inspanningen opnieuw zijn bekroond met het roze lintje!”, aldus Ingrid Vries, verpleegkundig consulent Oncologie.

Eén van onze patiënten spreekt haar tevredenheid uit: “Vorig jaar is bij mij borstkanker geconstateerd. Ik vind het fijn dat ik snel geholpen ben, dat nam voor mij een stukje spanning weg. De verpleegkundig consulenten geven mij uitgebreide voorlichting, dat is prettig. Nu kom ik alleen nog in Nij Smellinghe voor controles. Als ik vragen heb of ergens mee zit, weet ik dat ik bij de consulenten terechtkan. Als ik bel is er altijd tijd voor mij!”

De Friese ziekenhuizen hebben alle vier het roze lintje ontvangen. Antonius, MCL, Tjongerschans en Nij Smellinghe werken sinds 2017 samen om te komen tot een provinciaal borstkankercentrum. Volgens plan moet dat in 2019 gestalte krijgen.

Via onze pagina over de Mammapoli en www.monitorborstkankerzorg.nl kun je aanvullende informatie vinden over de borstkankerzorg in ons ziekenhuis.