Jonge dokters in Nij Smellinghe

Jonge dokters in Nij Smellinghe

Geplaatst op 27 mrt 2018

Nij Smellinghe organiseerde vandaag (dinsdag 27 maart 2018) de jaarlijkse knuffelpoli. Ruim 150 leerlingen uit groep drie van vijf basisscholen uit Drachten en omgeving bezochten het ziekenhuis met een knuffel. De knuffelpoli is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met Nij Smellinghe en om te zorgen dat ze zich in het ziekenhuis op hun gemak voelen. Ook voor de stagiairs en coassistenten is de knuffelpoli een leerzame ervaring. Zij leren om te gaan met jonge kinderen die soms angstig zijn voor het ziekenhuis.

Jonge

Medewerkers, coassistenten en stagiairs onderzochten en behandelden de knuffels samen met de kinderen, alsof het echte patiënten waren. Afhankelijk van de diagnose werd veelal met replica’s van echte apparaten een hersenonderzoek uitgevoerd, een röntgenfoto gemaakt, bloed geprikt of een verbandje gelegd. Ook was er een heuse gipskamer ingericht waar gegipst werd.

Een mondkapje, handschoenen en een operatiemuts zorgden ervoor dat de kinderen zich een echte dokter voelden. Daarna konden de kinderen bij de ‘apotheek’ een recept ophalen om hun knuffel thuis verder te verzorgen. Als laatste onderdeel mochten de kinderen een kijkje nemen in een ambulance die speciaal voor de knuffelpoli hier naar toe was gekomen.

Uiteindelijk verliet de groep het ziekenhuis in dokterstenue met knuffels, gewikkeld in verband en beplakt met pleisters.

Het was een zeer geslaagde knuffelpoli met dank aan alle deelnemende medewerkers en aan de medewerkers van het restaurant.

Op dinsdag 17 april 2018 vindt nogmaals de knuffelpoli plaats en komen een kleine 180 basisschoolleerlingen in Nij Smellinghe langs om hun knuffel te laten onderzoeken en te behandelen.