Informatiedag ‘Meer dan alleen IBD’ een succes!

Informatiedag ‘Meer dan alleen IBD’ een succes!

Geplaatst op 26 mrt 2018

Afgelopen zaterdag was de IBD-dag ‘Meer dan alleen IBD’ in het Buorskip in Beetsterzwaag. Deze dag werd georganiseerd door de IBD-verpleegkundigen van de vier Friese ziekenhuizen in samenwerking met de CCUVN (Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland).

Informatiedag

Ruim 90 deelnemers kregen deze dag informatie over de behandeling van Crohn en colitis ulcerosa in het ziekenhuis. In de middag konden de deelnemers workshops bijwonen om te horen wat ze zelf kunnen doen om de bijkomende klachten van de chronische aandoeningen dragelijker te maken.

Ook collega’s van Nij Smellinghe waren deze dag aanwezig om de deelnemers voor te lichten. Zo sprak onze MDL-arts Dr. Zonneveld over ‘Zwangerschap en IBD’ en organiseerde onze fysiotherapeut, Geert van der Sluis, de workshop ‘Bewegen zonder grenzen’. Onze IBD-verpleegkundige Gea Berends sloot de IBD-dag af.

De reacties van de bezoekers waren erg lovend. Veel mensen gaven aan dat ze het heel fijn vonden om samen met lotgenoten deze dag mee te mogen maken. Tijdens de presentaties en ook de workshops was er veel tijd alles goed uit te leggen. Kortom het was een inspirerende dag!