Hart- en Vaatcafé in ziekenhuis Nij Smellinghe op 5 november (vol)

Geplaatst op 11 okt 2018

Boezemfibrilleren of atriumfibrilleren is een veelvoorkomende hartritmestoornis. Bij boezemfibrilleren is de hartslag onregelmatig. Het kan primair maar ook secundair voorkomen bij verschillende (hart)aandoeningen. Op maandag 5 november 2018 staat dit thema centraal tijdens  het Hart- en Vaatcafé in ziekenhuis Nij Smellinghe. Deze bijeenkomst wordt door het Drachtster ziekenhuis, in samenwerking met Harteraad, georganiseerd.

“We merken dat boezemfibrilleren een aandoening is waar patiënten en naasten vaak nog veel vragen over hebben. Daarom organiseren we nu een Hart- en Vaatcafé over dit onderwerp”, aldus Physician Assistant Cardiologie Fardow van der Werf.

Tijdens dit Hart- en Vaatcafé informeert de cardioloog u over de diagnose boezemfibrilleren, de oorzaak,  symptomen en behandeling van de aandoening.  Een apotheker van Nij Smellinghe vertelt over de medicatie welke gebruikt (kunnen) worden bij boezemfibrilleren. Een patiënt met boezemfibrilleren vertelt over ervaring en impact wat boezemfibrilleren op hem/haar als persoon heeft. Tot slot vertelt Harteraad over wat zij als patiëntenvereniging kan doen voor hart- en vaatpatiënten. De avond wordt afgesloten met een panelsessie waarin vragen kunnen worden gesteld aan de sprekers.

“Met het Hart- en Vaatcafé informeren professionals en ervaringsdeskundigen de bezoekers op een laagdrempelige manier. Dit wordt gecombineerd met een uitgebreide mogelijkheid tot vragen stellen. We hebben gemerkt dat het Hart- en Vaatcafé door deze combinatie voorziet in een behoefte bij de doelgroep hartpatiënten en hun familie en naasten”, aldus Jeanette Stamps, regioconsulent van Harteraad.

Aanmelden niet meer mogelijk
Het Hart- en Vaatcafé vindt plaats op maandag 5 november 2018, van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De bijeenkomst wordt gehouden in vergaderzaal 5 van ziekenhuis Nij Smellinghe (Compagnonsplein 1, Drachten).

Het is helaas niet meer mogelijk u aan te melden voor het Hart- en Vaatcafé. Het maximum aantal aanmeldingen is bereikt.

Bij vragen kunt u mailen naar hartenvaatcafe@nijsmellinghe.nl