Expositie ‘watersport’ in ziekenhuis Nij Smellinghe

Geplaatst op 20 jun 2019

In ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is vanaf dinsdag 25 juni de expositie ‘watersport’ te zien.  Exposant is kunstenares Aukje de Haan. Het werk van Aukje wordt gekenmerkt door haar passie voor zeilen en water. Deze expositie is tot donderdag 26 september dagelijks te bezoeken. (in de gang op route 132).

Watersport in actie
Met krachtige, vlotte streken schildert Aukje De Haan, woonachtig in Sneek, skûtsjes en zeilboten waarbij het water de toeschouwer tegemoet spat. Op zeildoek schildert zij meestal op groot formaat de watersport in actie.

Krachtige en kleurrijke manier van schilderen
De schilderijen op zeildoek vormen de basis van Aukjes werk. Haar opleiding aan de Foudgumse Academie voor Schilderkunst heeft haar oeuvre verder doen uitbreiden naar diverse onderwerpen naast het zeilen. Haar krachtige en kleurrijke manier van schilderen met olieverf drukt zij ook graag uit in boeiende onderwerpen zoals vuurtorens, koeien, modellen en portretten.

Aukje schildert ook schilderijen in opdracht, waarbij zij in overleg met de opdrachtgever tot een boeiende en krachtige compositie komt.