Donatie Nij Smellinghe voor Mini Teddy Bear Hospital

Donatie Nij Smellinghe voor Mini Teddy Bear Hospital

Geplaatst op 02 mrt 2018

Nij Smellinghe heeft vandaag studenten van IFMSA-Groningen blij kunnen maken met twee dozen vol verband, pleisters, verbandscharen en andere medische artikelen. IFMSA-Groningen bestaat uit een groep enthousiaste geneeskundestudenten die samen projecten rondom gezondheid organiseren.

Donatie

De studenten gaan de gedoneerde materialen gebruiken tijdens het Mini Teddy Bear Hospital. Dit initiatief is voor kinderen van 4 tot 8 jaar die speciaal onderwijs volgen of op een school in een asielzoekerscentrum zitten. Geneeskundestudenten komen bij deze kinderen in de klas langs om samen de knuffels van de kinderen te verplegen. Dit helpt om ziek-zijn en ziekenhuizen voor kinderen minder spannend te maken en geeft studenten tegelijkertijd de gelegenheid om hun communicatieve vaardigheden te oefenen.

Nij Smellinghe  onderstreept het belang van het project. “In ons ziekenhuis organiseren we twee keer per jaar iets soortgelijks: de Knuffelpoli”, zegt Janine Bandringa, één van de organisatoren van de Knuffelpoli. “Het Mini Teddy Bear Hospital is een prachtige aanvulling hierop, met veel één op één aandacht voor de kinderen. We hebben dan ook geen moment getwijfeld over de sponsoring!”