Wandelt u mee met de Nationale COPD Challenge Drachten?

Wandelt u mee met de Nationale COPD Challenge Drachten?

Geplaatst op 15 apr 2019

Wandelt

Heeft u een chronische longziekte en houdt u van wandelen? Dan nodigen wij u van harte uit om vanaf 15 mei wekelijks onder medische begeleiding te gaan wandelen in Drachten en omgeving. Er zijn verschillende prachtige wandelroutes, tussentijds zijn er pauzes ingelast en we houden rekening met ieders niveau.

De Nationale COPD Challenge duurt 16 tot 20 weken. Op 24 april om 19.00 uur is een informatieavond over de COPD Challenge Drachten bij Sportbedrijf Drachten.Iedereen die interesse heeft is welkom. Tijdens deze avond krijgt u meer informatie over de inhoud van de wandeltrainingen en het effect op uw uithoudingsvermogen.

Nationale COPD Challenge Drachten
De Nationale COPD Challenge Drachten is een unieke samenwerking tussen de diverse zorgverleners in en om Drachten. Ziekenhuis Nij Smellinghe is samen met de gemeente, het sportbedrijf Drachten en diverse huisartsen- en fysiotherapiepraktijken in Drachten, gestart met het uitzetten van wandelingen voor mensen met COPD, dit is een afkorting van de Engelse term Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het is een verzamelnaam voor de longaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. De Nationale COPD Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met het Longfonds en de werkgroep Move2Improve om mensen met COPD te helpen bij het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Op zaterdag 28 september 2019 wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Festival in Den Haag, dit is geen verplichting.

Meer weten of meedoen?
Kijk op https://www.nationalecopdchallenge.nl/copdchallengedrachten/ voor meer informatie. Of neem contact op met één van de longverpleegkundigen van ziekenhuis Nij Smellinghe via longziekten@nijsmellinghe.nl.

Lees hier het ervaringsverhaal van een deelneemster aan de COPD Challange :

  1. pdf Ervaringsverhaal deelneemster Anka Rooze 395 kB Download