Afscheid cardioloog Jaap de Graaf

Een Fries en arts in hart en nieren dat is Jaap de Graaf. Sinds december 1983 werkt Jaap als cardioloog in ziekenhuis Nij Smellinghe. Nu gaat Jaap met pensioen. Ziekenhuis Nij Smellinghe geeft patiënten de mogelijkheid om dinsdag 11 juni persoonlijk afscheid te nemen van Jaap de Graaf.

“Ik heb altijd met veel plezier mijn werk gedaan, na 36 jaar werken hier in Nij Smellinghe ga ik met een goed gevoel met pensioen. It is moai west. Tiid foar wat oars!”, aldus Jaap. Bij zijn collega’s en collega huisartsen staat Jaap de Graaf bekend als de huisarts onder de specialisten. “Dit vind ik een compliment”, zegt Jaap. Niet alleen kijken naar zijn eigen vakgebied cardiologie maar verder kijken. Op zoek gaan naar het antwoord waarmee de klachten van de patiënt kunnen worden verminderd of verbeterd. Jaap staat bekend bij patiënten om zijn oprechte aandacht voor de mens achter de patiënt. “Het gaat om contact met de patiënt. Verder kijken en vragen naar alleen de klachten van de patiënt. Het gesprek, interesse daar gaat het om”, zegt Jaap. “Wanneer er twee klompen voor mijn deur staan, geeft dit mij een rijk gevoel. Iemand voelt zich hier thuis. Dat vind ik prachtig, daarvoor heb ik dit werk altijd met veel plezier gedaan”.


Op dinsdag 11 juni zijn patiënten van harte welkom op de afscheidsreceptie van 16.00 tot 18.00 uur in zaal 5 ziekenhuis Nij Smellinghe. Opgave voor uw aanwezigheid is niet nodig.