Medisch Maatschappelijk Werk

Tijdens een periode van ziekte en opname kan uw leven en dat van uw dierbaren plotseling ingrijpend veranderen. Misschien bent u ongerust over de uitslag van een onderzoek, zit u midden in een behandeling of hebt u net een intensieve behandelperiode achter de rug. Het kan dan prettig zijn om met iemand buiten uw directe omgeving te praten; iemand die helpt orde te brengen in de chaos, die met u meedenkt en adviseert over hoe het nu verder moet met uzelf, gezin, familie en uw werk.

Nij Smellinghe heeft maatschappelijk werkers in dienst die u hierbij kunnen helpen. U kunt zelf een afspraak maken of de verpleegkundige kan dit voor u doen. Ook kan uw behandelend arts of de verpleegkundige u het advies geven om contact op te nemen.

Bij de Dienst Medisch Maatschappelijk Werk werken vier maatschappelijk werkers en wisselend een maatschappelijk werker in opleiding. De maatschappelijk werkers hebben ieder hun eigen aandachtsgebied en beschikken over de benodigde specifieke kennis en ervaring om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

Klikt u voor de telefoonnummers en e-mailadressen op de namen van de maatschappelijk werkers rechts op het scherm onder 'Meer informatie'. Een afspraak maken kan zowel telefonisch als per e-mail.

Indien u onder behandeling bent in Nij Smellinghe worden de kosten voor hulpverlening door het medisch maatschappelijk werk vergoed door uw zorgverzekeraar. 

De afdeling bevindt zich op de derde etage. Via de hoofdingang volgt u route 147.

V.l.n.r. Inez Selders, Netty Meijer, Nienke Wassenaar, Lutske Bruinsma