E. Koornstra

Mevr. E. Koornstra

Klinisch verloskundige

  • Expertise
  • Verloskunde
  • In dienst sinds
  • 2008
Mevr. E. Koornstra

Mevrouw Koornstra:

''In 2007 ben ik aangenomen als klinisch verloskundige in Nij Smellinghe. Gelukkig maar, want het bevalt mij nog steeds uitstekend. Ik geniet er nog iedere dag van dat ik op mijn 43e besloten heb verloskundige te worden. Na jarenlang docent geweest te zijn, wilde ik iets anders. En dat dromen geen bedrog hoeven te zijn is gebleken. Het waren pittige studiejaren in Maastricht, maar dan heb je ook wat!

Ik ervaar het als heel bijzonder om verloskundige in Nij Smellinghe te zijn. Een mooi compact ziekenhuis met aandacht voor de zwangere, de barende en de kraamvrouw. En wat er al niet kan gebeuren in tien jaar. Bijvoorbeeld alle kinderen van één gezin op de wereld zetten, niet 2, maar 3; dat schept een band!

Mijn collega’s en ik proberen voor zover mogelijk van de bevalling een feestje te maken. In Nij Smellinghe ben je geen nummer! Ook al was de bevalling pijnlijk, de mensen kijken er later toch heel vaak met een goed gevoel op terug. En dan een kaart ontvangen met een gouden hart erop en de woorden 'ik heb je voor altijd in mijn hart gesloten', vind ik heel bijzonder.

Helaas gebeuren er soms ook nare dingen. Een kindje overlijdt. Wat een verdriet, met geen pen te beschrijven. Ook in deze situatie wil ik er voor de mensen zijn en ze alle zorg en aandacht geven.

Een zwaar beroep? Een mooi beroep!

Kortom, ik ben een gelukkig mens, mede omdat ik als verloskundige in Nij Smellinghe mag werken.''