Kort verblijf en dagverpleging

Kort verblijf en dagverpleging

Opname voor behandeling, onderzoek en operatie

Op de afdeling Kort verblijf en Dagverpleging nemen we u op voor diverse redenen. Vaak komt u hier terecht via uw behandelend medisch specialist. De opnameduur varieert van enkele uren tot enkele dagen en is voor zowel behandeling, onderzoek als een operatie.

Praktische informatie

 • Verpleegafdeling

Onze afdeling bestaat uit een unit Kort verblijf en Dagverpleging. De afdeling is geopend van maandag 7.00 uur tot zaterdag 15.30 uur. Op iedere kamer is per bed een televisie aanwezig. Ook is er wifi aanwezig op de gehele afdeling. Gebruik van televisie en wifi is gratis. U mag gebruik maken van een eigen mobiele telefoon. Houd wel rekening met andere patiënten.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de afdeling

Dag van de opname

Op de dag van de opname meldt u zich tot 7.30 uur bij de Spoedeisende hulp. Na 7.30 uur kunt u zich melden bij de receptie bij de hoofdingang van Nij Smellinghe. Daarna verwijzen we u door naar afdeling B1, waar u zich meldt bij de balie. De verpleegkundige doet hier een opnamegesprek. Deze verpleegkundige is gedurende de dienst uw aanspreekpunt voor vragen.

Komt u voor een operatieve ingreep, dan is het volgende van belang. Als u een operatie ondergaat, moet u nuchter zijn. Uw behandelend arts/anesthesist vertelt u vanaf welk tijdstip u niets meer mag eten en drinken. Voor de operatie ontvangt u speciale operatiekleding. Eventuele make-up en nagellak dient u er af te halen. Ook contactlenzen, sieraden, piercings en (gebits)prothesen moet u verwijderen. Het is mogelijk dat u medicijnen krijgt toegediend als voorbereiding op de verdoving.

Voor de operatie rijden we u op uw bed naar de operatieafdeling. U ontmoet de anesthesist die vervolgens de narcose, ruggenprik of eventuele plaatselijke verdoving toedient. Na de operatie rijden we u naar de zogeheten uitslaapkamer (verkoever). Op deze kamer zijn speciaal opgeleide verpleegkundigen die u de eerste tijd na de operatie bewaken en verzorgen. U blijft hier tot het moment dat het verantwoord is dat u naar de afdeling teruggaat.

Terug op de afdeling ontvangt u verdere zorg. Afhankelijk van de soort operatie of het onderzoek dat bij u is gedaan, blijft u één of meerdere dagen op de afdeling.

Voorbereiden op een bezoek

Het is belangrijk dat u de volgende spullen meeneemt voor opname:

 • Uw patiëntenpas
 • Medicijnen die u dagelijks inneemt, het liefst in de originele verpakking
 • Toiletartikelen
 • Kleding, nachtkleding en makkelijk en stevig schoeisel
 • Naam en telefoonnummer van uw contactpersoon
 • Mobiele telefoon
 • Eventuele hulpmiddelen zoals een rollator, bril of gehoorapparaten

Let op: er zijn geen kluisjes aanwezig op de afdeling. Sieraden en andere kostbaarheden kunt u beter thuis laten.

Wilt u meer informatie over uw bezoek aan Nij Smellinghe?

Koorts of verhinderd?

Bent u de dagen voor de behandeling verkouden, heeft u koorts of voelt u zich om wat voor reden dan ook niet fit? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling Kort verblijf en Dagverpleging om te informeren of uw ingreep door kan gaan. In overleg kunnen we bepalen of uw operatie, het onderzoek of de behandeling wel of niet door kan gaan.

Veelgestelde vragen

 • Moet ik voor een operatie altijd nuchter zijn?

  Voor sommige operaties is het nodig dat u vooraf niets eet. Uw behandelend arts geeft u daarover informatie. Ook in de informatiebrief die u ontvangt voor uw opname wordt vermeld of het nodig is dat u vooraf niets eet. Bent u benieuwd voor welke operaties dit geldt? Download hier onze brochure.

 • Mag ik mijn mobiele telefoon meenemen?

  U mag uw mobiele telefoon meenemen, maar houd er rekening mee dat er op de afdeling geen kluisjes aanwezig zijn. Ook moet u rekening houden met andere patiënten op de kamer.

 • Wat zijn de bezoektijden?

  We hanteren de bezoektijden van het ziekenhuis. Die zijn van 15.30 tot 19.30 uur. Om de rust en privacy van u en andere patiënten te bewaken, vragen we u om zich aan de bezoektijden te houden. In overleg met u en uw naasten kunnen we de tijden eventueel aanpassen.

 • Wilt u nog meer weten over uw bezoek, wat u meeneemt naar een afspraak of over uw opname?

  Klik dan hier.

 • Heeft u een algemene vraag over uw ziekenhuisbezoek?

  Voor algemene veelgestelde vragen over uw ziekenhuisbezoek klikt u hier.