Huid-, Ergo- en Fysiotherapie

Huid-, Ergo- en Fysiotherapie

Behandeling van uw huidaandoening

Huid-, ergo- of fysiotherapie is gericht op het verbeteren van uw functionaliteit en conditie. U wordt naar de therapeuten doorverwezen door uw medisch specialist of (bij uitzondering) door uw huisarts.

Praktische informatie

 • Polikliniek

Huid-, ergo- of fysiotherapie is gericht op het verbeteren van uw functionaliteit en conditie. De therapeuten starten met een screening, het stellen va diagnoses (en prognoses) en therapie. De therapeuten laten we u zien hoe u zich aan kunt passen aan uw nieuwe situatie en hoe u eventuele beperkingen kunt compenseren. We ondersteunen u bij uw verwijzingen vanuit en naar Nij Smellinghe zowel voor, tijdens als na een opname. Hierbij werken we nauw samen met uw specialist.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de polikliniek

Voorbereiden op een bezoek

U komt bij onze huid-, fysio- en ergotherapeuten terecht na een verwijzing van uw medisch specialist, of bij uitzondering op verwijzing van uw huisarts. Als u in Nij Smellinghe bent opgenomen, komt de therapeut bij u langs. Uw behandelend arts en de verpleging regelen dit. De therapeut spreekt samen met u het behandelplan af. De behandeling vindt plaats op de verpleegafdeling en/of in één van onze behandelruimtes . Dit is afhankelijk van uw hulpvraag en het behandelplan.

Meer informatie

Bij Huid-, Ergo- en Fysiotherapie richten we ons specifiek op patiënten die een therapeutische hulpvraag hebben. Uw vraag kan variëren van een enkelvoudige behandeling tot een multidisciplinair programma. Behalve medische dienstverlening verzorgen wij ook de bedrijfsfysiotherapeutische ondersteuning en bedrijfssport voor Nij Smellinghe.

Vergoedingen

Onze klinische diensten worden niet apart in rekening gebracht. Deze vallen binnen uw behandeling. Weet u niet of uw poliklinische behandeling vergoed wordt? Vraag dit dan na bij uw zorgverzekeraar. Of de behandeling wordt vergoed is afhankelijk van uw aandoening en/of uw (aanvullende) verzekering.

Veelgestelde vragen

 • Wat wordt er vergoed van fysiotherapie behandelingen?

  De vergoeding van fysiotherapie behandelingen is afhankelijk van het soort fysiotherapie. Meestal heeft u hiervoor een aanvullende verzekering nodig. Meer informatie kunt u vinden op de website van Zorgwijzer.

  Heeft u vragen over de vergoeding van fysiotherapie behandelingen? Neem contact op met uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen wat de vergoeding is volgens uw specifieke polisvoorwaarden.

  Nij Smellinghe stuurt de rekening van fysiotherapie altijd eerst naar uw zorgverzekeraar. Wordt de rekening niet of niet volledig door uw zorgverzekeraar betaald, dan wordt het (resterende) bedrag bij u in rekening gebracht. Meer antwoorden op financiële vragen vindt u hier.

 • Wilt u nog meer weten over uw bezoek, wat u meeneemt naar een afspraak of over uw opname?

  Klik dan hier.

 • Heeft u een algemene vraag over uw ziekenhuisbezoek?

  Voor algemene veelgestelde vragen over uw ziekenhuisbezoek klikt u hier.

Brochures

 1. pdf Acne Download
 2. pdf Bewegen in het ziekenhuis Download
 3. pdf CO2 laserbehandeling Download
 4. pdf Informatiefolder fysiotherapie Download
 5. pdf TENS Download
 1. pdf Voor en na behandelinstructies CO2 laser Download