Eerste Hart Hulp en Hartbewaking

Eerste Hart Hulp en Hartbewaking

Zorgvuldige bewaking van het hart

Wanneer uw hart tijdelijke ondersteuning of zorgvuldige bewaking nodig heeft, wordt u opgenomen op de afdeling Eerste Harthulp & Hartbewaking. De afdeling is gespecialiseerd in de opvang, diagnostiek en behandeling bij hartziekten.

Praktische informatie

 • Verpleegafdeling

De afdeling bestaat uit twee eenpersoonskamers en een zaal met vier bedden. De patiënten die hier liggen, bewaken we voortdurend met behulp van apparatuur door een verpleegkundige. Een patiënt heeft één verpleegkundige als aanspreekpunt, maar de verpleegkundigen wisselen wel van dienst.

Bent u partner of contactpersoon van een patiënt? Dan kun u ons ook altijd bellen.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de afdeling

Uw eerste bezoek

Wanneer er sprake is van acute hartklachten, dan wordt u met spoed naar de Eerste Hart Hulp & Hartbewaking verwezen. In de meeste gevallen betreft het een onvoorziene situatie. Hieronder vindt u meer informatie wanneer u, een familielid of dierbare op de Eerste Hart Hulp & Hartbewaking is opgenomen.

Contactpersonen

Wanneer u op de Eerste Hart Hulp & Hartbewaking komt, is er vaak sprake van de nodige hectiek. Voor ons is het erg belangrijk om uw gezondheidssituatie zo overzichtelijk mogelijk te maken. De verpleegkundigen en artsen willen daarom graag met één persoon contact hebben. Het is voor ons belangrijk dat er binnen uw familie- of vriendenkring één iemand als contactpersoon optreedt. Deze contactpersoon kan dag en nacht informeren naar uw toestand. Deze contactpersoon is daardoor exact op de hoogte hoe het met u gaat. Uw familie en vrienden kunnen handig en snel contact opnemen met deze contactpersoon als zij informatie over u willen.

Behandelingen

U wordt opgenomen op de Eerste Hart Hulp & Hartbewaking wanneer tijdelijke ondersteuning en/of zorgvuldige bewaking van uw hart noodzakelijk is. Wanneer u bij ons bent opgenomen, bent u vrijwel altijd met draden aangesloten op de bewakingsapparatuur.

Zo kunnen we via de monitor de werking van uw hart, uw bloeddruk en uw ademhaling bewaken. Verder heeft u vaak een infuus waardoor we medicijnen kunnen toedienen.

Eén contactpersoon
Op onze afdeling krijgt u als patiënt één verpleegkundige toegewezen. Deze verpleegkundige geeft u alle informatie over uw toestand. Als u vragen heeft, kunt u bij deze verpleegkundige terecht. De verpleegkundigen op de afdeling werken in verschillende diensten (dag-, avond- en nachtdienst). We proberen om de verpleegkundige zoveel mogelijk dezelfde patiënten te laten verzorgen.

Uw behandeling wordt dagelijks besproken door een team van artsen en verpleegkundigen. Deze verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor uw dagelijkse verpleging en verzorging en het observeren van uw lichaamsfuncties. Er is altijd een vaste verpleegkundige die gedurende de dienst zorgt voor een of twee patiënten.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer mag ik als contactpersoon bellen?

  Als contactpersoon van de patiënt kunt u altijd (ook ’s nachts) bellen om te vragen naar de toestand van de patiënt via 0512 588 504.

 • Wilt u nog meer weten over uw bezoek, wat u meeneemt naar een afspraak of over uw opname?

  Klik dan hier.

 • Heeft u een algemene vraag over uw ziekenhuisbezoek?

  Voor algemene veelgestelde vragen over uw ziekenhuisbezoek klikt u hier.

Brochures

 1. pdf Cardioversie Download