Preoperatieve screening

Preoperatieve screening

Goed voorbereid onder narcose

Wordt u in ziekenhuis Nij Smellinghe geopereerd met verdoving of onder narcose? Dan bezoekt u voor de operatie de polikliniek Preoperatieve screening/Anesthesiologie. Een anesthesioloog weet alles van narcose en onderzoekt uw gezondheid en medicijngebruik. Deze arts bespreekt uw gezondheidstoestand met u en bepaalt of er aanvullend onderzoek nodig is om u zo veilig mogelijk anesthesie te kunnen geven.

Praktische informatie

 • Polikliniek

Wanneer u in Nij Smellinghe een operatie of ingreep krijgt onder narcose, dan heeft u eerst een afspraak op de polikliniek Pre-operatieve screening. Deze afdeling noemen we ook wel de polikliniek Anesthesiologie. Voorafgaand aan uw bezoek vragen we u een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Een medewerker van het Apotheek Servicepunt neemt de medicatie met u door.

Contact

Openingstijden
Maandag 13.00 - 17.00 uur
Dinsdag 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur
Woensdag 8.00 - 12.00 uur
Donderdag 13.00 - 17.00 uur
Vrijdag 8.00 - 12.00 uur, in de oneven weken tevens van 13.00 - 17.00 uur

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de polikliniek

Voorbereiden op een bezoek

U eerste bezoek aan de polikliniek Pre-operatieve screening is een gecombineerde afspraak. Op één dag bezoekt u zowel het Apotheek Servicepunt als onze polikliniek. U kunt zich voor beide afspraken melden bij de balie van onze polikliniek op route 45.

Afspraak bij het Apotheek Servicepunt
Voor uw bezoek aan de polikliniek Pre-operatieve screening heeft u eerst een afspraak met het Apotheek Servicepunt. Uw hoofdbehandelaar in Nij Smellinghe plant deze afspraak voor u in. U neemt een lijst mee met daarop alle medicijnen die u gebruikt. Deze lijst kunt u bij uw huisarts of apotheek opvragen. Daarnaast vult u een algemene vragenlijst over uw gezondheid in. Download hier de vragenlijst.

Afspraak op de polikliniek
Na het bezoek aan het Apotheek Servicepunt heeft u een gesprek met de verpleegkundige over uw opname in het ziekenhuis. Daarna heeft u een gesprek met de anesthesioloog. Deze arts neemt uw gezondheid met u door, inclusief behandelingen van specialisten uit andere ziekenhuizen. Dit gesprek is erg belangrijk. U kunt al uw vragen stellen en twijfels bespreken met de arts. Had u de vorige keer last van de narcose? Dan kan de arts de behandeling aanpassen aan uw wensen en behoeften.

Vaststellen van uw narcose en pijnmedicatie
De anesthesioloog bespreekt samen met u de beste manier om de verdoving of narcose toe te dienen. Dat verschilt per operatie en hangt ook af van uw gezondheid en medicijngebruik. Ook bespreekt de anesthesioloog met u of u bijvoorbeeld extra medicijnen moet slikken of moet stoppen met bepaalde medicijnen. Tenslotte vertelt de anesthesioloog over bijwerkingen en complicaties van de verdoving en over pijnbestrijding na de ingreep. Uiteraard krijgt u uitgebreid de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Aanvullend onderzoek

Om u zo veilig mogelijk onder narcose te brengen, kan het zijn dat de anesthesioloog u verder wil onderzoeken. Dit onderzoek kan bestaan uit:

 • Bloedonderzoek
 • Röntgenfoto's
 • Test van uw hart of longen
 • Advies van een andere specialist zoals een cardioloog of een longarts 

Veelgestelde vragen

 • Hoe maak ik een afspraak bij de polikliniek Pre-operatieve screening?

  De secretaresse van uw hoofdbehandelaar in het ziekenhuis maakt een afspraak voor u. Uiteraard zoeken we in overleg met u naar een geschikte dag en tijd.

 • Wilt u nog meer weten over uw bezoek, wat u meeneemt naar een afspraak of over uw opname?

  Klik dan hier.

 • Heeft u een algemene vraag over uw ziekenbezoek?

  Voor algemene veelgestelde vragen over uw ziekenhuisbezoek klikt u hier.