Tatoeages verwijderen

Met de Sinon Wavelight Q-switched Ruby laser kunnen zowel professioneel als amateuristisch aangebrachte tatoeages verwijderd worden. De tatoeage-inkt in de huid wordt via het lymfestelsel opgenomen. Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van de kleur, de huid, de diepte, de kwaliteit en de leeftijd van de tatoeage. Over het algemeen zullen de kleuren zwart, paars en donkerblauw het beste reageren. De kleuren rood, roze, geel, oranje en groen reageren minder goed. Oppervlakkige tatoeages verdwijnen sneller dan dieper gelegen tatoeages. Hoe ouder de tatoeage hoe minder behandelingen er nodig zullen zijn.

Er kan uiteraard geen garantie worden gegeven dat de tatoeages bij iedere cliënt volledig verdwijnen. Sommige plekken reageren niet of alleen gedeeltelijk, zelfs na meerdere behandelingen. De behandeling voelt aan alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes in uw huid. Het behandelde gebied wordt eerst wit. Tegelijkertijd of enkele minuten hierna treedt er roodheid en zwelling op.

Wanneer een groter gebied wordt behandeld lijkt de napijn op een zonverbranding die enkele uren kan aanhouden. In enkele gevallen kunnen onmiddellijk kleine puntbloedinkjes optreden. Deze bloedinkjes zijn onschuldig en helen snel. Soms ontstaan er ook kleine blaren. Deze bevatten helder weefselvocht. De blaren drogen vanzelf in en vormen een korstje. De korst dient u te laten zitten en valt er vanzelf af.

Nabehandeling
De tatoeage wordt nabehandeld met een ontstekingsremmende en koelende zalf ( zilversulfadiazine) U dient de tatoeage twee maal daags in te smeren gedurende vijf dagen.

Bijwerkingen
Littekens treden normaliter niet op wanneer u zich aan de door de behandelaar gegeven voorschriften houdt. Door het zetten van de tatoeage kunnen er echter al littekens ontstaan. Bestaande littekens komen zichtbaar terug. Bij patiënten met een donkere huid kan soms een donkere verkleuring optreden van het behandelde huiddeel (hyperpigmentatie). In het algemeen verdwijnt deze vanzelf na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen verdwijnt deze niet. Bij sommige patiënten blijft het behandelde huiddeel lichter dan de omringende huid. Deze ‘hypopigmentatie’ verdwijnt ook meestal na drie tot zes maanden. In zeldzame gevallen kan deze bijwerking echter ook blijvend zijn.

Download hier de prijslijst van de Huid- en Laserkliniek