Huidtherapeutische peeling

Een huidtherapeutische peeling is een techniek waarbij we met behulp van vloeistoffen het bovenste laagje van de huid verwijderen. De zuren in de peelings verslappen de samenhang tussen de hoornlaagcellen (corneocyten) waardoor er een versnelde afschilfering van de hoornlaag plaatsvindt. Uw huid wordt egaler, gladder en ziet er jonger uit.

Waarvoor is de peeling geschikt?

  • Verbeteren van acne (puistjes)
  • Verbeteren van oppervlakkige littekens
  • Verminderen verdikte hoornlaag
  • Verbeteren van onregelmatige pigmentatie
  • Huidveroudering (oppervlakkige, kleine rimpels)

Huidtherapeutische peeling
Een huidtherapeutische peeling is zeer geschikt als u een lichte huidskleur heeft. Bij een donker huidtype is bijvoorbeeld het verminderen van pigmentaties moeilijker omdat de kans op niet gewenste pigmentverschuivingen hoger is. De concentratie zal aangepast worden waardoor het effect geringer is. Ook op de elasticiteit, overmatige plooivorming en aanwezigheid van bloedvaatjes heeft de peeling geen effect.

Aantal behandelingen
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. Een optimaal effect bereikt u met een kuur. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig met een tussenperiode van twee tot acht weken.

Voor de behandeling
Voordat u naar de kliniek komt is het van belang dat u uw huid goed reinigt. Breng geen crèmes, make-up of zonbeschermende producten aan.

U mag een maand voor de behandeling uw gelaat niet harsen of bleken. Een week voor de behandeling mag u het behandelde gebied niet masseren, scheren, ontharen en/of scrubben. Gebruik ook geen stoffen die uw huid kunnen irriteren, zoals fruitzuur.

Voorkom overmatige blootstelling aan zonlicht, zonnebank en zelfbruinende crèmes minimaal 6 weken voorafgaand aan de behandeling. Bescherm de huid iedere dag met een zonnebrandcrème met een minimale beschermingsfactor van SPF 30 (met UVA en UVB filter), waar nodig herhalen. Wanneer u in de zon komt kunnen er pigmentvlekken ontstaan.

Wat kunt u verwachten?
Tijdens de behandeling wordt uw huid allereerst grondig gereinigd (vetvrij gemaakt). Vervolgens wordt de peeling met gaasjes geleidelijk op uw huid aangebracht. Dit geeft een irriterend, branderig en jeukend gevoel, wat afhankelijk van de gebruikte vloeistof enkele seconden tot minuten aanhoudt. Hierna koelen wij de huid met natte omslagen en wordt de huid ingesmeerd met een antibacteriële zalf.

Na de peeling
Na de peeling is uw huid gevoelig, rood, schilferig en er ontstaat zwelling (net als een zonverbrande huid). Afhankelijk van de gebruikte vloeistof ontstaat na enkele dagen tot een aantal weken ontvelling en/of korstvorming; de huid vernieuwt zich. Na zeven tot veertien dagen is de huid over het algemeen hersteld. Dit kan langer duren.

Overmatige huidreactie/infectie
Doordat er na de behandeling ontvelling en/of korstvorming ontstaat, is er een mogelijkheid op het ontstaan van een infectie. Bij een overmatige huidreactie en/of bijwerkingen bijvoorbeeld aanhoudende roodheid, zwelling, branderigheid, pijn, pukkeltjes, vocht etc. is het van belang dat u dit aan de huidtherapeut of arts meldt.

De huid
Houd de behandelde huid schoon en verzorg deze met pH-neutrale producten. Afhankelijk van de peeling is het van belang om de eerste vijf dagen na de behandeling uw huid twee maal daags in te smeren met een antibacteriële zalf en/of hydraterende crème. Vermijd na de peeling warmte zoals: koken, tuinieren en open haard en draag geen strakke kleding op het behandelde gebied.

Gebruik geen make-up tot 24 uur na de behandeling. Onderga geen andere huidbehandeling en vermijd zwemmen totdat de huid genezen is.

De zon
Na de peeling mag u drie maanden niet in de zon. Ook de zonnebank wordt ontraden. Bescherm de huid iedere dag met een zonnebrandcrème met een minimale beschermingsfactor van SPF 30, waar nodig herhalen. De huid kan lichter of donkerder worden. Dat ontstaat meestal door blootstelling aan zonlicht.

Onrustige huid
Bij een onrustige huid dient u niet te wrijven, plukken of scrubben want dan kan er littekenvorming en/of een pigmentverandering ontstaan.

Mogelijke bijwerkingen
Als u de instructies goed opvolgt komen bijwerkingen zoals pigmentveranderingen en huidinfecties weinig voor. Hoe donkerder het huidtype, hoe meer kans op pigmentverschuivingen. Het ontstaan van littekens of een allergie is zeldzaam.

Resultaat
Na een behandelingskuur zal verbetering van de huid zichtbaar zijn waarbij er geen 100% garantie gegeven kan worden met betrekking tot het behaalde resultaat. De lange termijneffecten, die diep in de dermis plaatsvinden, zullen geleidelijk aan zichtbaar worden.

Download hier de prijslijst van de Huid- en Laserkliniek