Gerobotiseerde geneesmiddelendistributie

Het Centrum voor Specialistische Farmacie kan verpakte medicatie aanleveren aan bijvoorbeeld  apotheekhoudende huisartsen, ziekenhuizen, verpleeghuizen en overige zorginstellingen. Wij produceren al meer dan 15 jaar in zakjes verpakte medicatie met behulp van twee geavanceerde robots. Nij Smellinghe was hierbij destijds het eerste ziekenhuis in Nederland dat GDS-robots inzette voor de dagelijkse distributie van medicatie voor de klinische patiënt. Inmiddels is de ‘Baxter-rol’ niet meer weg te denken uit het Nederlandse zorglandschap.

Minder medicatiefouten
Uit onderzoek is gebleken dat medicatieverstrekking aan de hand van geautomatiseerde distributie systemen (GDS) leidt tot een forse vermindering van het aantal medicatiefouten. De robot kan meer dan 1000 soorten vaste orale toedieningsvormen distribueren in patiënt-specifieke zakjes. Op ieder zakje staat de naam van de patiënt, de medicatie, omschrijving van de medicatie, tijdstip van inname en een barcode voor de toedienregistratie.

Flexibel en overal inzetbaar
We kunnen voor ieder gewenst tijdstip een zakje produceren met een aantal soorten medicatie (multidose) of een zakje per tablet (unitdose). U kunt uw eigen file gebruiken, deze maken wij gereed voor u. Het systeem is hierdoor uitermate flexibel en overal inzetbaar. 

Wij helpen u graag
Wilt u uw geneesmiddelendistributieproces ook optimaliseren? Wij ondersteunen u graag met behulp van een uitgebreid pakket aan hoogwaardige producten en diensten, waaronder GDS-medicatie en producten van onze volledig GMP-gecertificeerde bereidingsafdeling.