Farmaconsultancy

In de afgelopen jaren hebben onze apothekers zich gespecialiseerd in complexe farmacotherapie. Daarbij volgen we de bijbehorende landelijke richtlijnen en eisen die bijvoorbeeld de Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de zorgverzekeraars stellen.

Adequate voorlichting
De patiënt heeft steeds meer behoefte aan adequate voorlichting en training over medicijngebruik bij specialistische aandoeningen. Het CvSF kan deze voorlichting rechtstreeks leveren. Maar we kunnen u als klant ook trainen en ondersteunen bij deze complexe farmacotherapie.

Een farmaconsult kan bestaan uit:

 • Medicatiereviews
  Samen met de arts, apotheker en de patiënt en/of diens vertegenwoordiger de huidige medicatie aan een kritische blik onderwerpen. Gezamenlijk wordt bekeken of er nog een indicatie bestaat voor alle geneesmiddelen en/of dat er juist geneesmiddelen ontbreken op basis van het ziektebeeld. Ook worden de geneesmiddelen en de dosering beoordeeld op basis van labuitslagen, zoals: de nierfunctie, het natrium- en kaliumgehalte etc.
   
 • Farmacotherapeutische overleggen (FTO’s)
  Onze apothekers delen graag hun kennis over rationele farmacotherapie met (huis)artsen. Onze apothekers zijn daarom bereid om – eventueel samen met een arts - een FTO voor te bereiden voor een groep artsen en (eventueel) andere zorgverleners. Zo kan de apotheker u informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van farmacotherapie bij bepaalde aandoeningen, over eventuele risico’s van geneesmiddelen en/of andere geneesmiddelinhoudelijke zaken die belangrijk zijn voor artsen om te weten bij het voorschrijven van deze medicatie.
   
 • Medicatieverificatie bij overdrachtssituaties (opname - ontslag)
  Waar de patiënt zich ook bevindt, thuis of in een zorginstelling, op het moment dat de verblijfsplaats of zorgomgeving verandert, is een actueel medicatieoverzicht gewenst. Ons Apotheek Service Punt biedt, ook op afstand, ondersteuning bij het verifiëren van het actuele medicatiegebruik van een patiënt.
   
 • Poliklinisch consult voor patiënten met complexe farmacotherapie (spreekuur)
  Bent u huisarts, specialist of apotheker en wilt u een patiënt met complexe farmacotherapie verwijzen? Wij ondersteunen u graag met een poliklinisch consult.
   
 • Farmaceutisch inhoudelijke vragen
  Heeft u farmacotherapeutisch inhoudelijke vragen? Wij gaan graag op zoek naar het antwoord.
   
 • Vragen over wet- en regelgeving
  Voor als u wilt weten wat er mogelijk is i.v.m. de wet- en regelgeving of en/of ondersteuning bij het voldoen aan de certificeringseisen op het gebied van medicatieveiligheid.

Neem contact met ons op
Bent u geïnteresseerd in één van de bovenstaande diensten of wilt u weten wat de voorwaarden zijn? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Dit formulier verwerkt persoonsgegevens. Meer weten over de verwerking van persoonsgegevens? Lees er meer over in onze privacyverklaring.

Contactformulier CvSF
 • ?
 • (doc, docx, gif, jpeg, jpg, pdf, png, pptx, ppt, csx, xls, xlsx)

  ?