Voorzieningen in het ziekenhuis

Voorzieningen in het ziekenhuis

Waarmee kunnen we u helpen?

Als ziekenhuis beschikt Nij Smellinghe over veel voorzieningen en faciliteiten. Zo hopen we uw bezoek aan ons ziekenhuis, als patiënt of als bezoeker, zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Tijdens uw verblijf


Televisie en radio
Op de verpleegafdeling heeft u bij uw bed een televisie en een radio. De televisie en een radio kunt u gratis gebruiken.

Mobiele telefoon
Per verpleegafdeling staat aangegeven of u gebruik mag maken van uw mobiele telefoon. Mobiel bellen is verboden op de afdeling Intensive Care, Eerste Hart Hulp & Hartbewaking, Gynaecologie, Verloskunde, de Kinderafdeling en de Couveuseafdeling, behandelruimten en de Operatieafdeling. Op deze afdelingen kan uw mobiele telefoon storingen veroorzaken in onze medische apparatuur.

Als u gebruik maakt van uw mobiele telefoon, gaan we ervan uit dat u anderen niet tot last bent. U zet uw telefoon op 'stil' of trilstand en u voert geen gesprekken tijdens artsenrondes, rusttijden of in de nacht.

Internet
In ons ziekenhuis kunt u gratis gebruikmaken van draadloos internet. U kunt met uw eigen laptop, tablet of mobiele telefoon inloggen. Het gebruik van ons draadloze netwerk is op eigen risico.

Vers bereide maaltijden
Nij Smellinghe beschikt als één van de weinige ziekenhuizen over een eigen keuken. Dat betekent dat we de verse maaltijden iedere dag in het ziekenhuis bereiden. U heeft veel keuzemogelijkheden om uw eigen maaltijd samen te stellen. De voedingsassistent neemt contact met u op om uw maaltijdwensen of het voorgeschreven dieet met u te bespreken.

De maaltijden worden geserveerd:

  • Tussen 07.00 - 07.30 uur (ontbijt)
  • Tussen 12.00 - 12.30 uur (warme maaltijd)
  • Tussen 17.15 - 17.45 uur (broodmaaltijd)

Post
De binnengekomen post brengen we één keer per dag in het ziekenhuis op elke kamer rond. Post die u zelf wilt versturen, kunt u afgeven op de afdeling of posten in de brievenbus bij de hoofdingang.

Kapper en haarwerksalon
Wilt u naar de kapper? In de centrale hal vindt u een kapsalon en haarwerksalon. Hier kunt u ook haarwerken kopen. Deze kapsalon is geopend op afspraak. Wilt u naar de kapper? De verpleegkundige maakt graag een afspraak voor u. Kijk voor meer informatie op de website.

Pedicure
Wilt u naar de pedicure? Op dinsdag is de pedicure aanwezig in de kapsalon. De verpleegkundige maakt graag een afspraak voor u. We vragen u contant te betalen.

Algemeen


Stiltecentrum
Wanneer u behoefte heeft aan rust of even tot uzelf wilt komen, bent u van harte welkom in ons Stiltecentrum. Het Stiltecentrum vindt u bij de hoofdingang in de centrale hal tegenover de receptie. Hier kunt u dag en nacht terecht (ook in uw bed of rolstoel) voor een moment van bezinning en rust. Het is een sfeervolle en rustgevende ruimte. Hier kunt u bidden, mediteren of gewoon even op uzelf zijn.

Op de schrijftafel vindt u een boek waarin u enkele woorden, een gedachte, een wens, een gebed of uw verhaal kunt opschrijven. In het boekenrek en bij de zitplaatsen vindt u een aantal bladen, teksten en boeken van verschillende religies die u kunt lezen en overdenken ter bemoediging of bezinning.

Cadeauwinkel
Naast de centrale hal, bij het restaurant, vindt u de cadeauwinkel. De winkel is op maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen en zon- en feestdagen van 9.30 tot 20.00 uur. U kunt er kranten, tijdschriften, versnaperingen, toiletartikelen, bloemen of een ijsje kopen. Ook staat er in de centrale hal een koffieautomaat en een cateringautomaat met frisdrank en snoep. Hier kunt u met muntgeld betalen.