Huisregels

Welkom in ziekenhuis Nij Smellinghe

We heten u van harte welkom in ziekenhuis Nij Smellinghe. Om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken, vragen we u om u een aantal regels te houden. Heeft u een vraag? Dan kunt u elke medewerker van Nij Smellinghe aanspreken. Zij zijn herkenbaar aan hun personeelspas.

Toegang tot het ziekenhuis
Als u geen patiënt, bezoeker van een patiënt of als u geen medewerker bent, verzoeken wij u om u bij binnenkomst te melden bij de receptie bij de hoofdingang van Nij Smellinghe.

Bezoektijden
U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan iemand in Nij Smellinghe. We vragen u om u te houden aan de bezoektijden op de afdeling. Wilt u op een ander tijdstip langskomen, doe dit graag in overleg met de verpleging.

Parkeren
Op het terrein van Nij Smellinghe kunt u uw auto, tegen betaling, parkeren in de daarvoor bestemde vakken. Parkeren op het parkeerterrein van ons ziekenhuis is op eigen risico.

Identificatieplicht
In Nij Smellinghe geldt de landelijke identificatieplicht. Als patiënt of bezoeker kunt u gevraagd worden om een geldig legitimatiebewijs te tonen.

Rookvrij ziekenhuis
In ons gebouw en op ons terrein (inclusief ons parkeerterrein) mag niet worden gerookt. Een rookvrij Nij Smellinghe geldt voor medewerkers, patiënten, bezoekers, leveranciers en alle anderen op het terrein van het ziekenhuis. Het rookverbod geldt voor sigaretten, sigaren, pijptabak, ook voor de e-sigaret (shisha-pen, ‘dampen’), en ‘rookvrije sigaretten’ zoals de iQos/Heets, Juul en alle andere rookgerei. Meer informatie vindt u hier.

Algemene omgangsvormen
Nij Smellinghe vindt het belangrijk dat patiënten, bezoekers en medewerkers elkaar met respect behandelen. We tolereren geen verbaal of lichamelijk geweld, intimidatie, discriminatie of ander ongewenst gedrag. In verband met de veiligheid maakt Nij Smellinghe gebruik van videobewaking.

Dieren in het ziekenhuis
Hulphonden zijn, onder bepaalde voorwaarden, welkom in Nij Smellinghe. Het is niet toegestaan andere dieren mee te nemen naar het ziekenhuis.

Gebruik rolstoelen
Bij de hoofdingang en de polikliniekingang staan rolstoelen die u kunt lenen tijdens uw bezoek aan Nij Smellinghe. Na gebruik van een rolstoel kunt u deze op dezelfde plek weer terugzetten.

Beeld- en geluidsopnamen
Wanneer u zakelijke beeld- en geluidsopnamen wilt maken voor mediakanalen met een groot publiek, heeft u vooraf toestemming nodig van de afdeling Communicatie van Nij Smellinghe. Lees hier meer over het maken van foto’s, film- en geluidsopnames.

Mobiele telefoons
Op sommige plekken in het ziekenhuis is het verplicht om elektronische apparaten, zoals een mobiele telefoon, uit te schakelen. In dat geval staat het op de afdeling aangegeven. Ook onze medewerkers kunnen u vragen uw mobiele telefoon uit te doen.

Aansprakelijkheid
Nij Smellinghe kan niet aansprakelijk worden gesteld voor vermissing, beschadiging of diefstal van uw eigendommen.

Opvolgen instructies en aanwijzingen
Het is verplicht om instructies en aanwijzingen van ziekenhuismedewerkers op te volgen. Het negeren van de regels, instructies en aanwijzingen leidt tot een waarschuwing. Ook kunnen we u de toegang tot het ziekenhuisterrein ontzeggen.

Gratis WiFi
Als bezoeker of patiënt kunt u gratis gebruikmaken van het WiFi-netwerk in Nij Smellinghe.