Wereld Borstvoeding Week 2018 in ziekenhuis Nij Smellinghe

Geplaatst op 28 sep 2018

Van maandag 1 oktober tot en met zondag 7 oktober 2018 is het Wereld Borstvoeding Week (WBW). In het hele land worden die week activiteiten  georganiseerd. Ook ziekenhuis Nij Smellinghe doet mee. Op de kraamafdeling, afdeling B3, kunnen bezoekers informatie krijgen over borstvoeding en advies vragen aan de lactatiekundige van Nij Smellinghe.  

Kom naar lactatiekundig advies in Nij Smellinghe  
Wil jij graag advies hebben over borstvoeding. Kom dan op maandag 1 en dinsdag 2 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur naar ziekenhuis Nij Smellinghe (vrije inloop). De lactatiedeskundige staat voor je klaar.   

Borstvoeding, fundering voor het leven 
Het thema van de Wereld Borstvoeding Week is dit jaar ‘Borstvoeding, fundering voor het leven’. Het doel is om aanstaande- en jonge ouders te informeren over het belang van borstvoeding. Borstvoeding vormt de basis van een levenslange gezondheid van het kind.  

Belangstellenden die in deze week langskomen in Nij Smellinghe krijgen onder andere een chocolaatje in de vorm van een duplo bouwsteen. Dit verwijst naar het thema van de Wereld Borstvoeding Week.  

Borstvoeding in Nij Smellinghe 
Al vanaf 2009 beschikt Nij Smellinghe over het BFHI (Baby Friendly hospital initiatif )certificaat. Een certificaat dat laat zien dat de basisconditie, zoals scholingsbeleid en protocollen, voor de begeleiding van ouders een streven laten zien naar optimale kwaliteit van zorg  ten aanzien van het voeden van baby’s.  
  
Borstvoeding is het beste voor het kind. Het grootste deel van de moeders die bevallen in Nij Smellinghe willen hun pasgeboren kind borstvoeding geven. De verpleegkundigen begeleiden de moeders daarbij en streven ernaar dat de moeder dat zelfstandig kan als ze naar huis gaat. Op de kraamafdeling van Nij Smellinghe wordt hierbij gebruikt gemaakt van de Vijf Standaarden van de stichting Zorg voor Borstvoeding. Baby Friendly hospital initiatif . Hierin staat onder andere dat deskundige begeleiding belangrijk is.