Nij Smellinghe 4e plek in Ziekenhuis Top 100

Geplaatst op 3 november 2017

In de Ziekenhuis Top 100 die het Algemeen Dagblad (AD) jaarlijks publiceert staat ziekenhuis Nij Smellinghe dit jaar op de 4e plaats met een score 85,98. Een fantastische stijging ten opzichte van vorig jaar ( plaats 71).

‘De stijging is een erkenning voor iedereen die zich dagelijks inzet voor kwalitatief hoge patiëntenzorg in ziekenhuis Nij Smellinghe’, zegt Norbert Hoefsmit voorzitter Raad van Bestuur. ‘We hebben de bevindingen van vorig jaar opgepakt en verbeteringen doorgevoerd. Deze inspanning zie je terug in de plek in de lijst van dit jaar. Nij Smellinghe scoort hoog in Nederland en we zijn weer het beste ziekenhuis in Noord Nederland. Daar zijn wij blij en trots op’.

Hoge kwaliteit
Het AD maakt voor zijn ranglijst gebruik van gegevens over 2016 van de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) en het Zorginstituut Nederland. Het laat een selectie uit deze indicatoren zien aan de hand van waarvan de kwaliteit van de zorg in Nederland wordt vergeleken. ’Kwaliteit van zorg is vinden wij belangrijk in Nij Smellinghe’, stelt Hoefsmit. ‘Samen met de patiënt verbeteren wij continu de kwaliteit van onze zorgverlening. Wij monitoren onze kwaliteit op basis van indicatoren, patiëntervaringen, inspecties, accreditaties en (in- en externe) audits.’

Klik hier voor een kaart met alle ziekenhuizen en klik hier voor het rapport per ziekenhuis.

Deel dit bericht:

« Naar overzicht