De kinderlongverpleegkundige

Zij werkt samen met de kinderartsen. Het bezoek aan de kinderlongverpleegkundige duurt ongeveer 45 minuten. In die tijd kan zij jou en jouw ouders meer over astma vertellen. Waar zitten je longen, hoe werken ze. Hoe ziet het er van binnen uit als je klachten hebt. Waarom is het nodig dat je medicijnen neemt en hoe werken de medicijnen. Het inhaleren van de medicijnen wordt geoefend tijdens het astmaspreekuur. Inhaleer je de medicijnen op een juiste manier dat wordt ook geoefend tijdens het astmaspreekuur. Zolang je medicijnen gebruikt kom je regelmatig voor controle bij de kinderarts en de kinderlongverpleegkundige op de polikliniek terug.

Kindercursus
Er start een of twee keer per jaar een kindercursus "Astma, thuis en op school". Voor kinderen van 8 –12 jaar. In deze cursus kun je samen met kinderen van de eigen leeftijd leren over astma. De medicijnen en hoe kun je een astma-aanval voorkomen. Van een fysiotherapeut leer je ontspanning en warming-up oefeningen. Het is geen saaie les, want je doet spelletjes, een quiz en toneelstukjes Aan het eind van de cursus krijg je een diploma.
Voor meer informatie kunnen jouw ouders contact opnemen met de kinderpolikliniek. Werkdagen: maandag, woensdagochtend en donderdag. Telnr: 0512 588265 / 0512 588286 Telefonisch spreekuur: 11.30 - 12.15 uur.