Sintromgebruik

Trombose is een ongewenst bloedstolsel dat in de bloedvaten zit. Om trombose te voorkomen is het noodzakelijk om antistollingsmiddel te gebruiken. Hiermee wordt de vorming van bloedpropjes afgeremd en wordt de kans op afsluiting van een bloedvat verminderd. 

Behandelingsduur
De arts bepaalt afhankelijk van de indicatie van het starten van sintrom hoe lang dit door moet gaan. Bij bijv. hartpatiënten kan dit levenslang zijn.

Trombosedienst en INR
U wordt door het ziekenhuis aangemeld bij de trombosedienst. De trombosedienst controleert regelmatig het bloed. Hiervoor krijgt u een afspraak mee bij ontslag.
Uw bloed wordt gecontroleerd op stolling of welke mate van stolling de INR-bepaling aangeeft. De INR moet, afhankelijk van de indicatie, binnen bepaalde waarden zijn. Na de eerste keer bloedcontrole door de trombosedienst maken zij een vervolgafspraak met u.

Dosering
Aan de hand van de uitslag van de stollingstest krijgt u per post een doseringskaart.

Situatieveranderingen
Wanneer er sprake is van de veranderingen in de gezondheidssituatie, zoals ziekte, zwangerschap, medicatiewijzigingen en bloedingen verzoeken wij u dit te melden aan de trombosedienst.