Roze lintjes voor borstkankerzorg Friese ziekenhuizen

Geplaatst op 6 juli 2017

De Friese ziekenhuizen hebben ook dit jaar elk afzonderlijk het roze lintje ontvangen van de landelijke Borstkanker Vereniging (BVN). Dat betekent dat de patiënten in Friesland kunnen rekenen op borstkankerzorg op het hoogste niveau. Om die goede zorg ook in de toekomst te kunnen bieden, hebben de ziekenhuizen vorige week aangekondigd dat ze nog intensiever gaan samenwerken op het gebied van borstkankerzorg.

Het roze lintje is een meetinstrument van de BVN (om de kwaliteit van de borstkankerzorg in Nederland te meten en te vergelijken). Het roze lintje helpt patiënten om te kiezen voor goede borstkankerzorg die aansluit bij de specifieke wensen van de patiënt. De vereniging stimuleert hiermee de kwaliteit van de borstkankerzorg in Nederland. Via de Monitor Borstkankerzorg (monitorborstkankerzorg.nl) zijn alle gegevens in te zien.

“Binnen Friesland leggen we de lat hoog en we zijn trots dat we deze erkenning van de BVN opnieuw mogen ontvangen. Het is een verdienste van de multidisciplinaire teams van de vier ziekenhuizen,” zo lichten oncologisch chirurgen Joke Afke van der Zee en Kitty van Riel toe. “Door de volledige inzet van alle betrokken medisch specialisten en medewerkers lukt het om elk jaar de best mogelijke zorg te leveren aan de individuele patiënt.”

Fries Borstkankercentrum
Patiënten met verdenking op borstkanker kunnen straks binnen een werkdag terecht in het Fries Borstkankercentrum. In dit centrum, met locaties bij het Antonius Ziekenhuis Sneek-Emmeloord, het Medisch Centrum Leeuwarden, ziekenhuis Nij Smellinghe en Tjongerschans, krijgen patiënten dan op dezelfde dag onderzoek en de uitslag: wel of geen borstkanker. Het overleg tussen betrokken specialisten en de operatieve ingreep wordt geconcentreerd en aangeboden in Leeuwarden.

Roze rozen voor patiënten Nij Smellinghe
We zijn trots dat we het roze lintje weer hebben ontvangen. Om dit te vieren, krijgen patiënten die vandaag en morgen een afspraak hebben op de Mammapoli (borstkankerzorg) in Nij Smellinghe een mooie roze roos.


« Naar overzicht