Knuffelpoli woensdag 14 juni 2017

Geplaatst op 14 juni 2017

Vanochtend liep ons ziekenhuis wederom vol met ruim 170 enthousiaste groep drie leerlingen met hun zieke knuffels van zes bassischolen uit Drachten. De knuffelpoli was voor de twee keer dit jaar geopend in Nij Smellinghe.

De knuffelpoli is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met Nij Smellinghe en om ervoor te zorgen dat ze zich in het ziekenhuis op hun gemak voelen. Ook voor de stagiairs en coassistenten is de knuffelpoli een leerzame ervaring. Zij leren omgaan met jonge kinderen die soms angstig zijn voor het ziekenhuis.

Medewerkers, coassistenten en stagiairs onderzochten en behandelden samen met de kinderen de knuffels alsof het echte patiënten waren. Afhankelijk van de diagnose werd veelal met nauwkeurige kopieën van echte apparaten een hersenonderzoek uitgevoerd, een röntgenfoto gemaakt, bloed geprikt en/of een verbandje gelegd.

En aan het einde van de ochtend konden de kinderen ook nog een kijkje nemen in een ambulance.

Een mondkapje, handschoenen en een operatiemuts zorgden ervoor dat de kinderen zich een echte dokter voelden. Bij de ‘apotheek’ konden ze een recept ophalen om hun knuffel thuis verder te verzorgen. Ook kregen de kinderen nog een kleurboekje, kleurpotloodjes, pakje pleister en een stoere pen mee naar huis. De groep verliet het ziekenhuis in dokterstenue met knuffels, gewikkeld in verband en beplakt met pleisters.

Het was opnieuw een zeer geslaagde knuffelpoli met dank aan alle medewerkers, coassistenten en stagiairs die deze ochtend mede mogelijk hebben gemaakt.


« Naar overzicht