Goede zorg, ook voor de knuffels!

Geplaatst op 17 mei 2017

Vanochtend was onze polikliniek voor knuffels weer geopend! Ruim 170 leerlingen uit groep drie van zes basisscholen uit Drachten en omgeving bezochten ziekenhuis Nij Smellinghe met hun knuffel. De knuffelpoli is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met Nij Smellinghe en om ervoor te zorgen dat ze zich in het ziekenhuis op hun gemak voelen. Ook voor onze stagiairs en coassistenten is de knuffelpoli een leerzame ervaring in de omgang met jonge kinderen.

Medewerkers, coassistenten en stagiairs onderzochten en behandelden de knuffels samen met de kinderen, alsof het echte patiënten waren. Afhankelijk van de diagnose werd veelal met replica’s van echte apparaten een hersenonderzoek uitgevoerd, een röntgenfoto gemaakt, bloed geprikt of een verbandje gelegd. Ook was er een heuse gipskamer ingericht waar gegipst werd.

Een mondkapje, handschoenen en een operatiemuts zorgden ervoor dat de kinderen zich een echte dokter voelden. Daarna konden de kinderen bij de ‘apotheek’ een recept ophalen om hun knuffel thuis verder te verzorgen. Aan het einde van deze indrukwekkende ochtend kwam er nog een ambulance langs, waar de kinderen een kijkje in mochten nemen. De groep zorgzame kinderen verliet vervolgens het ziekenhuis in dokterstenue en met hun knuffels, gewikkeld in verband en beplakt met pleisters.

Het was opnieuw een zeer geslaagde knuffelpoli! Dank aan alle medewerkers die deze ochtend mogelijk gemaakt hebben.

Op woensdag 14 juni 2017 vindt de volgende knuffelpoli plaats en komen andere basisschoolleerlingen langs in Nij Smellinghe om hun knuffel te laten onderzoeken en te behandelen.


« Naar overzicht