Jorien Cleveringa

Verloskundige

Ik ben Jorien Cleveringa en ik ben sinds 1 juli 2016 werkzaam in ziekenhuis Nij Smellinghe als klinisch verloskundige. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Groningen. Direct na het afronden van mijn studie kon ik aan de slag bij verloskundigenpraktijken in en rondom Groningen. Na een half jaar besloot ik om de verloskundigenpraktijken te combineren met het werk in een ziekenhuis. Na een aantal maanden in het ziekenhuis in Winschoten te hebben gewerkt, kon ik aan de slag in ziekenhuis Nij Smellinghe. Hier werk ik nu met veel plezier!

Op de verloskamers begeleid ik bevallingen en zie ik daarnaast zwangeren of kraamvrouwen tijdens consulten. In 2016 heb ik de echo-opleiding afgerond waardoor ik, indien nodig, ook echo’s op de verloskamers kan maken. Sinds kort werk ik ook op de poli Gynaecologie, hier doe ik zwangerschapscontroles en nacontroles.

In augustus 2017 start ik met de opleiding tot physician assistant*, waarbij ik één keer per week colleges zal volgen in Rotterdam.

Mijn hobby’s zijn volleyballen, lezen en reizen.

 


* De physician assistant is een medisch zorgprofessional, ook met een HBO-opleidingsachtergrond aangevuld met een master. De physician assistant neemt op een zelfstandige en structurele wijze medische taken over van een medisch specialist. De physician assistant werkt binnen het medisch domein samen met medische specialisten/huisartsen en heeft de zelfstandige bevoegdheid voor een aantal handelingen.