Doel

Voor het onderzoek naar de aard en hoeveelheid van bepaalde stoffen die worden uitgescheiden met de urine is het noodzakelijk dat u uw urine verzamelt gedurende een etmaal (24-uur) of meerdere etmalen in de fles(sen) die u hebt meegekregen.

Gebruik van de fles:

Gebruik de fles(sen) die u hebt meegekregen voor het verzamelen. Soms bevindt zich in de fles een beetje poeder. Dit moet in de fles blijven (let op, dit poeder kan bijtend zijn!).
U moet de fles nooit omspoelen. Zonodig moet u een nieuwe fles halen.

Wanneer verzamelen?

Na het verzamelen van de urine moet u de fles(sen), samen met het formulier met uw naam en geboortedatum, liefst dezelfde dag nog inleveren aan de balie van het Afnamelaboratorium in de polikliniek (begane grond). Dit kan op alle werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur. Houdt u dus rekening met het weekend!

Voorbereidingen

U kunt gewoon eten en drinken, tenzij u andere instructies hebt gekregen.

Het verzamelen gaat als volgt:

A. De eerste ochtendurine (van bijv. 8.00 uur) bewaart u niet.
B. Daarna alle urine verzamelen tot en met de eerste ochtendurine van de volgende dag.

Bij het afnamelaboratorium

Meteen bij binnenkomst in de wachtkamer van het afnamelaboratorium staat een pilaar met een labelprinter. Kies op de labelprinter voor ‘Bloedafname'. Het linkerdisplay aan de muur in de wachtruimte laat u weten wanneer het uw beurt is om naar de balie te gaan. Houdt u er rekening mee dat er mogelijk ook nog bloed afgenomen moet worden.

Vragen?

Als u nog vragen heeft kunt u zich wenden tot het Medisch Laboratorium: tel. (0512) 588 812 (Afnamelaboratorium).