Bezoekregeling

We begrijpen dat je vaak en zoveel mogelijk bezoek wilt hebben, maar dat is niet altijd goed voor jezelf of je kamergenoten.
• Er mag in principe de gehele dag bezoek langs komen, behalve tussen 12.30 en 14.00 uur. Dat is het rust-uur op de kinderafdeling en mogen alleen ouders aanwezig zijn.
• Er mogen maar twee mensen tegelijk bij je op bezoek komen.
• Willen er meer komen, probeer dan te laten regelen dat ze in groepjes van 2 komen als je op de afdeling moet blijven.
• Mag je van de afdeling dan kun je een grotere groep meenemen naar het restaurant.
• Als je de afdeling wilt verlaten dan mag dat! Maar ben je jonger dan14 jaar, dan alleen onder begeleiding van je ouders. Meld altijd aan de verpleegkundige, die voor je zorgt, dat je weggaat en wanneer je terug bent. Zeg ook even waar je heen gaat (dit voor onderzoeken, artsenbezoek enz.)

Rustperiode

Van 12.30 uur tot 14.00 uur is er rustuur. Er wordt dan van iedereen verwacht dat ze op hun kamer blijven. We willen graag dat het dan rustig op de afdeling is, zodat iedereen aan zijn rust toe kan komen.
Natuurlijk mag je op de kamer wel lezen of televisie kijken.

Roken

Roken en andere genotsmiddelen zijn niet toegestaan in het ziekenhuis.

Activiteiten

De pedagogisch medewerkster komt altijd even langs om met je te bespreken wat je kunt doen. We hebben een playstation spelcomputer, een Wii en een laptop. Wil je die gebruiken, vraag er dan naar. (Regel is dat deze niet langer dan één uur achtereen door je mag worden gebruikt.)

School

Moet je lang in het ziekenhuis blijven dan kun je hier ook schoolwerk doen. De pedagogisch medewerk(st)er neemt dan contact op met een docent van de ziekenhuisschool. De schooltijden zijn in overleg.

Tenslotte

Om de televisie te bedienen is er een afstandsbediening. We gaan er vanuit dat je zuinig met deze afstandsbediening omgaat.

Informatie

Op de website van ziekenhuis Nij Smellinghe kun je meer informatie vinden over de afdeling Kindergeneeskunde: www.nijsmellinghe.nl. Er is ook een speciaal onderdeel voor kinderen.

We hopen dat je een prettig verblijf hebt en dat je snel weer beter bent!