Borstvoeding mag in Nij Smellinghe

Geplaatst op 3 oktober 2011

In het kader van de Wereld Borstvoeding Week hangt in Nij Smellinghe sinds vandaag het beeldmerk ‘Voeden kan hier’ in het restaurant van het ziekenhuis. Nog vaak heerst er een taboesfeer op het geven van borstvoeding in openbare ruimte. Omdat Nij Smellinghe borstvoeding stimuleert, wil het ziekenhuis jonge moeders aangeven dat borstvoeding geven mag, ook in een openbare ruimte.

In het kader van de campagne ‘Borstvoeding verdient tijd’ heeft het Voedingscentrum het beeldmerk ‘voeden kan hier’ ontwikkeld. Het beeldmerk is te vinden bij bijvoorbeeld horeca-ondernemingen, winkels, attractieparken, musea en andere openbare gelegenheden, maar ook in wachtruimtes van consultatiebureaus en ziekenhuizen.
Het beeldmerk is bedoeld om te laten zien dat Nij Smellinghe positief staat tegenover het geven van borstvoeding, en dat hiervoor de ruimte is. Voor moeders is het daardoor makkelijker om de borst te geven, zonder bang te hoeven zijn voor negatieve reacties. Nij Smellinghe is al jaren in het bezit van het borstvoedingscertificaat, wat aangeeft dat het een ‘Baby Friendly Hospital’ is, waar borstvoeding wordt gestimuleerd.


« Naar overzicht