Medewerkerstevredenheid Nij Smellinghe scoort goed

Geplaatst op 1 maart 2011

Medewerkers van ziekenhuis Nij Smellinghe zijn tevreden over hun werk. Uit het medewerkersonderzoek dat eind 2010 werd gehouden, blijkt dat medewerkers de algemene tevredenheid een 7,8 geven. In andere ziekenhuizen is dit gemiddeld een 7,2.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Nij Smellinghe beschikt over zeer betrokken (een 8,2) medewerkers. Op alle fronten scoort het Drachtster ziekenhuis boven, of op de benchmark. Het onderzoek, dat is uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau, had een hoge respons. 68% van alle medewerkers vulde de enquête in, waardoor de uitslagen een goed beeld geven.

Voor het ziekenhuis stemmen de uitkomsten tot tevredenheid, maar ook goede uitkomsten zijn een uitdaging. “Natuurlijk is het fijn dat onze medewerkers tevreden zijn, maar uit het onderzoek komen heel veel gegevens naar voren”,  legt hoofd P&O Nely van Zweeden uit. “Op afdelingsniveau weten we nu wat goed scoort en waar we op kunnen verbeteren. Dankzij de gemotiveerde medewerkers weet ik zeker dat we met z’n allen de schouders eronder zetten om het goede te behouden en de mindere scores te verbeteren.”


« Naar overzicht