Huid- en laserkliniek (polikliniek)

Voorzorgsmaatregelen en risico's

  • Vermijd iedere vorm van bruin worden gedurende minstens 6 weken vóór en na de behandeling. Gebruik zonodig beschermende crèmes (minimaal factor 20) wanneer u buiten bent.
  • Vermijd epileren en harsen gedurende minimaal 6 weken voor de behandeling.

Voor de behandeling heeft u eerst een intakegesprek met één van onze medewerkers. Daar zullen de mogelijkheden en onmogelijkheden van de behandeling met u worden besproken. Bijzondere aandacht zal daarbij uitgaan naar eventuele factoren die het risico van uw behandeling zouden kunnen vergroten.

Risico's
De Lightsheer diode laser, de Varilte diode lasers, de Mydon YAG laser en de Sinon Wavelight Q-switched Ruby laser zijn erg veilig en effectief. Onze deskundige staf is goed getraind in het veilig gebruik van deze lasers. Soms ontstaan milde bijwerkingen.

Enige roodheid en zwelling kan voorkomen. Dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot enkele dagen. Dit is afhankelijk van het soort behandeling. Blaren en verbrandingen zijn zeldzaam maar kunnen voorkomen. Littekens zijn extreem zeldzaam.

Er kan pigmentverandering in de behandelde huid optreden. Zowel donkere als lichte vlekken kunnen het gevolg zijn. Dit kan maanden duren en in uitzonderingsgevallen is dit blijvend. Dit komt zelden voor bij blanke mensen die niet gebruind zijn door de zon. Zongebruinde mensen kunnen daarom beter geen behandeling ondergaan.