Huid- en laserkliniek (polikliniek)

Couperose / spiders

Couperose (uitgezette bloedvaatjes) en of spiders (spinnekopvaatjes) kunnen in onze kliniek behandeld worden middels een Varilite diode laser 940 nm en 532 nm.

Een vaatlaser werkt op soortgelijke wijze als de ontharingslaser. Alleen wordt laserlicht met een andere golflengte gebruikt, dat voornamelijk wordt opgenomen in het hemoglobine (in de rode bloedlichaampjes) in het bloed.

Door de hoge energie van deze laserstraal worden selectief de kleine bloedvaatjes vlak onder de huid dusdanig verhit dat ze worden vernietigd. De huid raakt daarbij niet beschadigd. Wel houdt men enkele dagen na de behandeling roodheid, zwelling en een gevoel van verbranding door de zon ter plaatse. Vaak wordt bij deze lasertherapie al na een enkele behandeling een cosmetisch bevredigend resultaat bereikt. Patiënten met wijnvlekken dienen op de gebruikelijke wijze via de huisarts naar het spreekuur van de dermatologen worden verwezen. Mensen met couperose echter kunnen ook direct een afspraak maken met de Huid- en Laserkliniek voor een intakegesprek en eventueel een proefbehandeling.

Foto voor en na